» Отдых » Новости туризма

Депутати пропонують закрити в Україні готелі без категорії

    всего 84291 отеля

Депутати пропонують закрити в Україні готелі без категорії

Депутати фракції Партії регіонів Олександр Зац та Ігор Прасолов пропонують парламенту законодавчо закріпити введення обов'язкової категоризації готелів в Україні, яка забороняє надання послуг з розміщення без наявності свідоцтва про встановлення відповідної категорії.

Відповідний депутатський законопроект № 7293 Про внесення змін до закону України Про туризм зареєстрований у Верховній Раді в понеділок.

Згідно з документом, порядок встановлення категорій готелям та іншим об'єктам тимчасового розміщення визначається Кабміном.

Крім цього, документ передбачає скасування сертифікації та стандартизації у сфері туристичної діяльності, зокрема, відмову від обов'язкової сертифікації на вимогу безпеки.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що в Україні за 11 років дії Правил обов'язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання), за даними Держкомстату, діють і пройшли сертифікацію всього 1648 готелів та аналогічних місць розміщення, наприклад в АРК - 96, в Івано- Франківській області - 37 і т. д. , тоді як за неофіційними даними тільки в Яремче (Івано-Франківська обл. ) надають послуги більше 90 готелів, з яких свідоцтво на відповідність категорії (зірковості) отримали всього чотири.

Розробники законопроекту зазначають, що сьогодні ні в одній країні не проводяться роботи з сертифікації на вимоги безпеки, а в кінці 2009 року Європейська готельно-ресторанна конфедерація затвердила єдині стандарти класифікації готелів HOTREC.

Раніше Держслужба туризму і курортів Міністерства культури і туризму України повідомляла про намір внести зміни до державного стандарту Класифікація готелів, взявши за основу європейський стандарт Hotelstars Union асоціації HOTREC.

Згідно з даними, стандарт Hotelstars Union включає в себе 270 пунктів за вимогами до готелів, частина з яких є обов'язковими, а частина - носить рекомендаційний характер. При цьому готель набирає певну кількість балів залежно від відповідності вимогам, за загальною кількістю яких визначається його зірковість.

"Європейський стандарт Hotelstars Union був прийнятий 14 грудня 2009 року в Празі членами асоціації HOTREC - Швецією, Німеччиною, Австрією, Швейцарією, Угорщиною, Нідерландами та Чехією. Ця система дає більш об'єктивну оцінку послуг, які надаються готелем, а не лише вимог до технічного переоснащення ", - відзначається в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, найближчим часом Державна служба туризму і курортів прийме за основу європейський стандарт асоціації Hotelstars Union, що дає більш об'єктивну оцінку послуг, що надаються готелем.
26 октября 2010, 12:21





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт