» Отдых » Новости туризма

Україна має намір домогтися безвізового режиму з Канадою

    всего 84291 отеля

Україна має намір домогтися безвізового режиму з Канадою

Україна та Канада будуть прагнути до введення безвізового режиму між двома країнами, заявив Президент України Віктор Янукович на спільній з прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером прес-конференції.

"Я впевнений, що сьогоднішній крок, який ми зробили з лібералізації візового режиму, це лише перший крок на цьому шляху. Надалі нам необхідно значно активізувати роботу і досягти мети - безвізового режиму між нашими країнами", - сказав Янукович.

Він зазначив, що в Канаді проживає значна українська діаспора і між двома країнами історично склалися тісні гуманітарні зв'язки. У свою чергу Гарпер відзначив значну роль української діаспори у розвитку Канади.

Янукович також заявив, що Україна та Канада будуть прагнути до якнайшвидшого підписання угоди про створення зони вільної торгівлі між двома країнами. "Будемо прагнути до того, щоб найближчим часом ця угода була підписана", - сказав він.

За його словами, в ході двосторонніх переговорів в понеділок у Києві сторони домовилися про проведення 13 грудня в Оттаві другого раунду переговорів щодо створення зони вільної торгівлі.

"Нам дуже вигідно - і Україна, і Канаді - підписати цю угоду. Лібералізація торговельних відносин дасть нам можливість розширити наші зовнішні ринки: Україні - на просторі Північної Америки, а Канаді - на Євразійському просторі", - підкреслив Янукович.

У свою чергу Гарпер зазначив, що зараз рано прогнозувати результати другого раунду переговорів. У теж час, відзначив він, сторони прагнуть до позитивного їх завершення.

Він також зазначив, що рішення України про євроатлантичну інтеграцію має бути рішенням самої України і європейського співтовариства. "Ми завжди підтримували і підтримуємо надію України на євроатлантичну інтеграцію, але рішення про таку інтеграції повинно бути рішенням самої України і європейського співтовариства", - заявив Харпер.

Нагадаємо, сьогодні, 25 жовтня, Україну з офіційним візитом відвідав прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер. Завтра, 26 жовтня, Харпер відвідає Львів.
25 октября 2010, 14:54





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт