» Отдых » Новости туризма

Фінська Рука першою в Європі відкрила свої гірськолижні траси для туристів

    всего 84291 отеля

Фінська Рука першою в Європі відкрила свої гірськолижні траси для туристів

Зимовий сезон у фінській частині Лапландії відкрився 18 жовтня гірськолижна Рука - улюблене і найпопулярніше місце у туристів- гірськолижників, розташоване в північній Фінляндії, всього в 30 км від кордону з Росією. За останні десять років це перший випадок, коли європейський курорт відкриває свої схили для туристів-гірськолижників, яким тут готові забезпечити безпрецедентний рівень безпеки протягом всього курортного періоду.

Щорічно тут готові надавати 23. 000 готельних місць, розрахованих на 400. 000 людино-днів. Гірськолижний сезон триває дев'ять місяців, або в загальній складності 250 днів. Серед спортсменів світового рівня, які беруть участь у міжнародних кубкових змаганнях з лижних видів спорту, Рука користується популярністю кращої бази для тренувань ще до початку основного сезону. Очікується, що в листопаді і грудні національні команди з більш ніж 30 країн світу будуть з'їжджатися до Руку на тренування і гірськолижні змагання міжнародного рівня.

Не менш привабливою стане Рука і для любителів сімейного відпочинку, яким зимова країна чудес пропонує першокласні схили і величезне число інших заходів серед первісних природних красот. Зокрема, всього в парі кілометрів від Руки знаходиться державний заповідник «Oulanka».

До середини червня в Руці триває 250-денний літній гірськолижний сезон. В Європі подібного рекорду можна чекати тільки від не тануть протягом усього року льодовиків. До відкриття в Руці готується і унікальна пішохідна село.

За останні 60 років Рука не раз і не два ставала об'єктів девелоперських проектів, яким належало перетворити її на курорт світового рівня. На дванадцяте листопада тут намічено епохальна подія, а саме офіційне відкриття пішохідної села, створеної за проектом всесвітньо відомої канадської «Ecosign Mountain Planners». Готельний фонд пішохідної села включає кілька готелів в загальній складності на більш ніж 1. 000 ліжок, 15 ресторанів, 10 магазинів та підземну парковку на 320 машин.

З 26 по 28 листопада в Руці пройде світовий чемпіонат на Кубок Міжнародної лижної асоціації (FIS). Дев'ятий раз поспіль Рука буде приймати у себе Відкритий чемпіонат північних країн на кубок Міжнародної лижної асоціації. Змагання включають лижні гонки, естафету і біатлон, а також стрибки з трампліну. У цьому році вперше в Руці стартують змагання з фрістайлу на кубок світу Freestyle Mogul Skiing. Цей чемпіонат під егідою FIS відкриється 12 грудня.

Сьогодні 20% тих, хто приїжджає в Руку, складають іноземні туристи, серед яких лідирують британці, голландці, німці та росіяни. Завдання полягає в тому, щоб подвоїти відсоток іноземних гостей і довести до 2020 року в'їзний турпотік до 40%.

Всього в 25 км (25 хвилинах їзди на автомобілі) від Руки розташований міжнародний аеропорт Куузамо. Щодня тут здійснюють посадку літаки «Finnair» і «Blue1», що вилітають з Гельсінкі. Два рази на тиждень сюди літає «Air Baltic». Тут же приземляються чартери з Брюсселя, Амстердама, Дюссельдорфа, Москви і Санкт-Петербурга.
25 октября 2010, 14:09





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт