» Отдых » Новости туризма

На туристичний кластер на Північному Кавказі Путін витратить 60 млрд. рублів

    всего 84291 отеля

На туристичний кластер на Північному Кавказі Путін витратить 60 млрд. рублів

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін підписав постанову про створення туристичного кластеру в ПКФО, Краснодарському краї та Республіці Адигея. Щорічно на його розвиток буде виділятися до 60 млрд. рублів, повідомили кореспонденту інфогруппи «ТУРПРОМ» в прес-службі президента Республіки Адигея.

Відповідно до постанови, у туристичний кластер увійдуть туристсько-рекреаційні особливі економічні зони (ОЕЗ), які будуть створені на території Майкопського району Адигеї, Зеленчукской району Карачаєво-Черкесії, Апшеронського району Краснодарського краю, Черкеського, Чегенского, Ельбруського районів Кабардино-Балкарії, Алагирський і Ірафского районів Північної Осетії, а також Хунзахского району Дагестану.

Мінекономрозвитку РФ доручено представити в грудні поточного року пропозиції щодо заснування ВАТ «Курорти Північного Кавказу». Воно повинно бути створено на основі принципів державно-приватного партнерства ВАТ «Особливі економічні зони» Зовнішекономбанком і Ощадбанком РФ.

Нагадаємо, на початку липня Володимир Путін поставив завдання розвивати туристичний потенціал Північного Кавказу і створити кластер гірськолижного туризму. До кінця вересня вже було вирішено, що будівництво п'яти гірськолижних курортів на Північному Кавказі буде курирувати ВАТ «Курорти Північного Кавказу», 98% акцій якого отримає держава.

Нагадаємо, що на даний момент на території РФ розташовують вісім ОЕЗ туристсько-рекреаційного типу. Це «Бірюзова Катунь» в Алтайському краї (лікувально-оздоровчий, екологічний та водний туризм), «Байкальська гавань» в Бурятії (гірськолижний, круїзний, релігійний туризм), «Ворота Байкалу» в Іркутській області, «Алтайська долина» (Республіка Алтай). «Гранд Спа Юца» в Ставропольському краї (лікування мінеральними водами). У число ОЕЗ даного типу входять також «Куршская Коса» в Калінінградській області та «Острів Російський» (Приморський край). При цьому ОЕЗ на території Анапи, Геленджика, Сочі і Туапсе була ліквідована зважаючи на свою збитковість.
21 октября 2010, 11:38





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт