» Отдых » Новости туризма

Фінсько-російський кордон перетинається туристами кожні 4 секунди

    всего 84291 отеля

Фінсько-російський кордон перетинається туристами кожні 4 секунди

Близько 8 мільйонів чоловік перетнуть за цей рік фінсько-російський кордон, це означає, що в середньому її переходить кожні чотири секунди одна людина.

У цьому році протягом всього розпалу сезону зростає потік людей на кордоні між Росією і Фінляндією. Якщо дана ситуація буде тривати і в останні місяці року, то 2010 рік буде ознаменований зростанням турпотоку в 10%, повідомляє «Helsingin Sanomat».

Даний ріст обумовлений в основному пом'якшенням російських митних правил. До початку поточного року росіянам дозволялося один раз в місяці вивозити не більше 35 кг товарів для особистого користування вартістю до 1,500 Євро. За новими правилами загальний дозволений вага становить 50 кг, а кордон можна перетинати необмежену кількість разів.

Зростання числа туристів особливо помітний на Нуйямаа (Nuijamaa) поряд з Лаппеенранта (Lappeenranta), а також на Іматрі (Imatra) і на дорозі із Санкт-Петербурга в Гельсінкі.

Дві третини перетинають кордон - це росіяни. Багато хто з них їдуть до Фінляндії за покупками і в туристичні поїздки на вихідні. Безмитні продажу російським туристам в магазинах Лаппеенранта і Іматри виросли в цьому році на чверть. Росіянам подобається здійснювати покупки в магазинах Фінляндії, завдяки хорошій якості товарів і низькими цінами.

За даними «BarentsObserver» виросло також число осіб, що перетинають норвезько-російський кордон на півночі. Особливо по суботах багато жителів Кольського півострова відправляються за покупками в місто Кіркенес (Kirkenes) на норвезькій кордоні.

Число росіян, які перетнули кордон з Норвегією в серпні, зросла на 35% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
21 октября 2010, 11:35





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт