» Отдых » Новости туризма

У рейтингу свободи слова Україна опустилася нижче Іраку

    всего 84291 отеля

У рейтингу свободи слова Україна опустилася нижче Іраку

Міжнародна організація Репортери без кордонів оприлюднила щорічний рейтинг свободи слова, в якому Україна посіла "історично низьку" позицію, опустившись на 131 місце і розмістившись за Іраком.

Про це повідомляє представник Репортерів без кордонів в Україні Оксана Романюк.

Україна опустилася на 42 позиції - у 2009 році Україна розділила 89-е місце із Сенегалом.

У коментарі до документу його укладачі назвали рейтинг України "важким падінням" та "історично низьким рейтингом". В організації вважають, що Україна розплачується за численні факти порушень свободи слова, про які стало відомо з лютого 2010 р. , коли Віктор Янукович був обраний Президентом. Місцева влада байдуже ставилися до цих порушень, зазначають Репортери без кордонів.

Крім того, в організації вважають, що в Україні спостерігається тенденція до повернення в ЗМІ цензури, особливо на телебаченні та радіо. Цензура та серйозний конфлікт інтересів ставлять під загрозу плюралізм думок у ЗМІ в Україні, переконані Репортери.

В цілому Репортери без кордонів під час складання Індексу свободи слова розглядають ситуацію у 178 країнах.

Перші місця в рейтингу традиційно посіли країни Північної Європи: Фінляндія, Ісландія, Нідерланди, Норвегія та Швеція.

З країн-сусідів України Росія покращила свою позицію до 140-го місця (з 153-го у 2009), Польща піднялась на 32-е місце (з 37-го у 2009), а Білорусь опустилася на 154-у позицію (у 2009 р. була на 151-й).

"Більше, ніж раніше, ми помітили, що економічний розвиток, інституційні реформи та повага до фундаментальних прав необов'язково йдуть поруч. Захист свободи слова продовжує бути боротьбою, боротьбою пильності в демократіях старої Європи і боротьбою проти утисків і несправедливості у тоталітарних режимах, які до досі існують у світі ", - заявив глава організації Жан-Франсуа Жульяр.

Генеральний секретар також висловив стурбованість з приводу того, що кілька країн - членів Євросоюзу продовжують знижувати свої позиції в Індексі свободи слова. За його словами, якщо ситуація в цих країнах не зміниться, то Європейський Союз ризикує втратити свою позицію світового лідера у сфері захисту прав людини.

Останнє місце в рейтингу займає Еритрея - вже четвертий рік поспіль ця країна вважається найнебезпечнішою для журналістів. В інших африканських країнах ситуація також залишає бажати кращого - так, Руанда опустилася на 12 позицій у рейтингу багато в чому через заборону кількох провідних незалежних ЗМІ.
20 октября 2010, 12:26





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт