» Отдых » Новости туризма

Фінський курорт Рука відкрив лижний сезон першим в Європі

    всего 84291 отеля

Фінський курорт Рука відкрив лижний сезон першим в Європі

18 жовтня першим у Європі відкрив лижний сезон фінський курорт Рука (Ruka). Він тримає цю першість останнє десятиліття, також гарантуючи відмінний сніжний покрив протягом усього сезону. У решті Європи катання на гірських лижах зараз доступно тільки на льодовиках.

Рука - найпопулярніший лижний курорт Фінляндії. Він знаходиться в Лапландії, в 30 кілометрах від кордону з Росією. Любителі зимових видів спорту можуть кататися тут близько 250 днів у році: лише альпійські льодовики дозволяють більше. Крім гірськолижних трас, Рука пропонує безліч розваг для всієї родини, в тому числі і прогулянки по незайманій природі - національний парк Оуланка (Оуланган) розташований всього в декількох кілометрах на північ від курорту.

20% гостей Руки - іноземці, переважно з Великобританії, Нідерландів, Німеччини та Росії, повідомляє PRNewswire. До 2020 року курорт планує збільшити частку зарубіжних гостей до 40%.

12 листопада в Руці відкривається пішохідна село, у якій заборонено рух автотранспорту. Село здатна розмістити до 1000 постояльців в різних готелях, на її території є 15 ресторанів, 10 магазинів і підземна парковка на 320 машиномісць.

До Руки можна дістатися за 25 хвилин на машині з аеропорту Кусама (Kuusamo), куди літають літаки компаній Finnair і Blue1 з Гельсінкі, а також Air Baltic і чартерні рейси з Москви, Санкт-Петербурга, Брюсселя, Амстердама і Дюссельдорфа.
20 октября 2010, 09:44





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт