» Отдых » Новости туризма

Європейські посольства позбавляють Старий світ більше 450. 000 туристів щорічно

    всего 84291 отеля

Європейські посольства позбавляють Старий світ більше 450. 000 туристів щорічно

малоприємне, м'яко кажучи, «задоволення», в яке перетворюється отримання візи в посольствах європейських країн, знайшло свою статистику, згідно якої від відвідин Європи щорічно відмовляються понад 450. 000 (!) Туристів. Це, в першу чергу, змушена була констатувати Європейська асоціація туроператорів (ЕТОА), представила звіт про те, як йдуть справи з видачею віз. Серед тих, хто напевно буде зустрінутий в європейському посольстві, як непроханий гість, і пройде через круги бюрократичної тяганини, лідирують громадяни Індії, Китаю та Росії.

Найчастіше рішення змінити свої відпускні плани приймають ті, хто подає документи в посольство Великобританії, за якою, майже без всякого відриву, слід Французька Республіка. Мовою цифр, більше 58 тисяч туристів розлучилися з ідеєю потрапити на туманний Альбіон, не витримавши нескінченної тяганини співробітників консульської служби. Плюс, за оцінками ЕТОА, ще близько 314 тисяч іноземців взагалі вирішили не починати всю цю бодягу в посольствах Її Величності.

Виконавчий директор ЕТОА Том Дженкінс (Tom Jenkins) ні на хвилину не сумнівається в тому, що туристу, який вирушає в іншу країну, має бути забезпечене право заповнення візових документів на його рідній мові. Недотримання цієї вимоги, на думку Дженкінса, суперечить основоположному принципу вільної торгівлі і вже, звичайно, ні в якому разі не сприяє розвитку туризму та міжкультурного обміну. Єдине, що в цьому випадку відчуває потенційний мандрівник, так це абсолютно відверту зневагу до себе з боку тих, до кого він зібрався в гості. «Я не можу уявити»,-продовжує Дженкінс, - «що Піднебесна попросить європейців заповнити анкету на китайській мові».

Притому, що Китай вважається однією з ключових генераторів європейського туризму, старенька Європа примудрилася відвадити від себе цілих 26% китайських туристів, присутніх було до неї в гості, але вчасно одумався по причині затягнутою процедури отримання шенгенської візи. Щоб отримати дозвіл на в'їзд до Великобританії, китайцеві (або китаянці) спочатку необхідно заповнити всі документи англійською мовою, потім з'явитися особисто в консульську службу, де здати відбитки пальців, а потім довго відповідати на питання про своє життя, фінансах і плани на життя. Деяким і справді англійське посольство відмовляє у візі, але набагато більше тих, хто сам «посилає» британців, не витримавши образливих і довгих допитів.

Найлегше, за даними ЕТОА, отримати візу в консульстві Німеччини: все чітко, вчасно, швидко, делікатно і з посмішкою на обличчі - це головне, що кидається в очі і що цінується.

Говорить Том Дженкінс: «Скасування віз у зв'язку з труднощами їх одержання спрацьовує як бумеранг. Іноземець дуже добре подумає, перш ніж переступить через поріг європейського посольства. Це все одно, що зламати стереотип, вже сформувався в суспільній свідомості. І це важко зробити. Сам факт, що сьогодні Європу вважають сонним бюрократом, вже здорово гальмує всю справу ".

Як би там не було, але, навіть судячи з явно заниженими оцінками, представленим Європейською асоціації туроператорів, з року в рік європейський бюджет недоотримує понад 500 млн. євро - збиток, який слід поставити в «заслугу» виключно чиновницької нерозторопності візових служб.
20 октября 2010, 10:30





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт