» Отдых » Новости туризма

Кенія прорекламує себе російським туристам

    всего 84291 отеля

Кенія прорекламує себе російським туристам

Чартерні рейси, які російські туроператори пробували ставити в Кенію в 2006-2007 роки, в осяжний час відновлені не будуть, розповіла журналістам під час прес-конференції Дженіфер Опондо (Jennifer Opondо), керівник кенійський управління по туризму. Тим не менш, кенійські чиновники від туризму розраховують у майбутньому на відновлення прямого авіасполучення між Москвою і Найробі. Для цього вже зараз на російський туристичний ринок Кенією виділяється чималий за мірками цієї країни рекламний бюджет.

«У 2009 році Кенію з метою туризму відвідало 955 тис. туристів з різних країн. Перше місце по відвідуванню Кенії займають туристи з Європи, на яких припадатиме 48% всього турпотоку, друге місце займають африканські країни, на частку яких припадатиме 24%, туристи з Америки займають 3 місце - 14%, азіатські країни дають 12% турпотоку, Океанія - 2%. Російський же турпотік в минулому році склав 3'455 туристів », - розповіла Дженіфер Опондо. Варто відзначити, що з 2002 року по 2010 щорічно приріст російського турпотоку до Кенії становить 25%, при цьому в 2010 році з січня по серпень турпотік зріс на 33%. Цікаво, що за підсумками 2009 року сумарний прибуток країни від туристичної діяльності склала 570 млн. євро.

Щоб активізувати в'їзний турпотік, уряд Кенії прийняло стратегію розвитку туризму до 2030 року. «За цим планам в 2015 році Кенія повинна прийняти близько 3 млн. туристів, таким чином, загальний турпотік повинен збільшитися втричі. Основний упор буде націлений на сегмент «лакшарі» - ми не плануємо перевантажувати напрямок туристами, наша мета не кількість прийнятих туристів, а їх якість », - повідомила співрозмовник. А щоб прийняти зросла кількість туристів, в найближчі роки Кенія обзаведеться 3 новими курортними зонами. Дві з яких будуть розташовуватися на узбережжі, а одна - в центральній частині країни.

«На сьогоднішній момент Москва і Санкт-Петербург залишаються основними містами Росії по генерації турпотоку до Кенії. Щоб розширити цю базу в минулому році на просування Кенії в Росії міністерством з туризму було виділено 100 тис євро », - пояснив Дженіфер Опондо. Однак, незважаючи на високі темпи зростання російського турпотоку, на сьогоднішній день говорити про організацію прямих чартерних програм з Росії до Кенії поки рано. «Хоча ми сподіваємося, що в найближчі роки прямі чартерні ланцюжок між Москвою і Найробі все ж буде організована. Поки ж російським туристам, що летять до Кенії, доводиться користуватися стикувальними рейсами », - підбила підсумок співрозмовник.
19 октября 2010, 19:51





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт