» Отдых » Новости туризма

Аерофлот може залишитися без рейсів в Мінеральні Води

    всего 84291 отеля

Аерофлот може залишитися без рейсів в Мінеральні Води

Авіакомпанія "Аерофлот" змушена відмовитися від рейсів за маршрутом Москва - Мінеральні Води в починаючому діяти 31 жовтня зимовому розкладі польотів. Причиною стала чергова затримка сертифікації аеропорту Мінеральних Вод для прийому літаків іноземного виробництва. У сертифікації не зацікавлений власник аеропорту - місцева авіакомпанія "Кавмінводиавіа", яка в підсумку отримає монопольне становище на вигідному московському маршруті.

Останній рік, після припинення експлуатації "Аерофлотом" власних Ту-154, рейси компанії в Мінеральні Води відбувалися на Ту-154 дочірнього перевізника "Донавіа". Однак з нинішньої зими від радянських літаків відмовляється і ця компанія - в її парку залишаться тільки Boeing 737. Ні цей літак, ні аерофлотовскіе лайнери сімейства Airbus A320 не можуть регулярно прийматися в Мінеральних Водах, хоча Airbus A319 і здійснював туди тестовий політ влітку. Реконструкція ЗПС ведеться вже кілька років, але швидке її завершення і сертифікація для прийому сучасних літаків невигідні власнику аеропорту. Ситуація тим більш абсурдна, що "Кавмінводиавіа" - компанія державна.

Нагадаємо, що два роки тому через відмову від експлуатації Ту-154 вимушений був припинити польоти в Мінеральні Води та інший сильний конкурент "Кавмінводиавіа" - авіакомпанія "Сибір" (S7 Airlines). Не можуть відкрити польоти туди і ряд інших компаній, що не мають старих радянських літаків, у тому числі "Трансаеро", "Авіанова", Sky Express та інші. Крім "Кавмінводиавіа" і "Донавіа", маршрут Москва - Мінеральні Води зараз обслуговує тільки UTair - єдиний великий перевізник, що зберігає у своєму парку середньомагістральні радянські літаки. Причому UTair змогла почати польоти до Мінеральні Води тільки після втручання ФАС - "Кавмінводиавіа" активно протидіяла приходу конкурента, відмовляючи в узгодженні слотів.

Тим не менш, "Аерофлот" навряд чи залишиться зовсім без цього напрямку. Оскільки після рішення про передачу національному перевізникові інших великих держкомпаній "Аерофлот" має вплив на політику "Кавмінводиавіа", зараз вирішується питання про польоти останньої в Шереметьєво (в даний час один її рейс здійснюється з Домодєдово і два з Внуково). По всій видимості, з 31 жовтня по квитках "Аерофлоту" можна буде полетіти на рейсах "Кавмінводиавіа". Кількість і розклад цих рейсів, якщо їх вдасться організувати (або перевести з інших московських аеропортів), поки не відомі.
30 сентября 2010, 20:14





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт