» Отдых » Новости туризма

У Таїланді катер наїхав на туриста і протягнув його 300 метрів

    всего 84291 отеля

У Таїланді катер наїхав на туриста і протягнув його 300 метрів

Швидкохідний катер збив учора на Пхукеті дайвера і, зачепивши його, протягнув на 300 м. Потім судно зупинилося. Все відбулося в околицях одного з найзнаменитіших дайвінг-курортів. Інформація про інцидент потрапила в поліцію Шалонга, куди представники дайвінг-центру супроводили туриста з Дубая, щоб подати петицію в зв'язку з подією.

Як випливає з різних інформаційних джерел, катер в кінцевому підсумку змушений був зупинитися, і капітан, розлючений опинилися у нього «під ногами» дайвером, пригрозив того штрафами за поломку судна, повідомляє «Phuketwan».

Побажав залишитися невідомим представник прес-служби дайвінг-центру стверджував, що в момент проходження катери турист знаходився під водою на глибині, не перевищувала одного метра.

Заглушивши мотор, «капітан човна, не соромлячись у виразах, зажадав від туриста оплатити ремонт у зв'язку з поломкою двигунів. При цьому його, схоже, зовсім не хвилював той факт, що він гнав на повній швидкості на мілководді, поверх коралового рифу, де дрейфувала човен для дайверів і сноркелеров і де самі вони в цей час самим законним чином вивчали морські глибини ». Так прокоментували ситуацію в дайвінг-центрі.

«Ніхто не сперечається, що йому невимовно пощастило, і він залишився цілий і неушкоджений, позбувшись лише ласт, маски і дихальної трубки. Всі пошкодження від лопатей двигуна припали на амуніцію. На тілі тільки сильні синці », говорять дайвери.

Рача Яй, де стався наїзд, знаходиться на південному краю Пхукета, приблизно в 45 хвилинах їзди на швидкохідному катері. Як зазначають організатори місцевого дайвінг-туризму, найбільше скупчення прихильників цього виду спорту традиційно спостерігається в східній частині острова, де одноразово у воді можна нарахувати до 200 дайверов і сноркелеров.

До цих пір відсутня чітка регламентація кордону заходу і виходу суден в районі Рача Яй. Однак існують нормативи, що встановлюють гранично допустиму швидкість управління водним транспортом, яка становить п'ять вузлів. Заборона діє в радіусі 300 метрів від узбережжя, а також в акваторії коралового рифу.

У момент, коли дайвери здійснюють занурення під демаркаційні прапорці, капітанам суден наказується не наближатися до цієї зони більш, ніж на 50 метрів. Втім, до цих пір мало, хто попав під варту за нехтування цими правилами і необережне керування туристичними катерами.
23 сентября 2010, 15:37





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт