» Отдых » Новости туризма

Топ-5 рок-н-рольних готелів

    всего 84291 отеля

Топ-5 рок-н-рольних готелів

Останнім часом, пальму першості і в готельному сегменті захопила нова поросль готелів, що зробили собі ім'я на славу рок-зірок. Натхненні рок-н-рольними образами, ці готелі пропонують туристам вишуканий і витончений відпочинок в розкоші, абсолютно дисонуючий з несамовитістю і епікурейством, які, в числі інших достоїнств, прославили самих королів рока.

Так, в лондонському готелі «Cumberland» з'явився меморіальний «люкс», присвячений Джимі Хендрікса - рок-музиканту, який помер у суботу 18 вересня рівно 40 років тому і стала прообразом і приводом до виникнення самого сучасного концепту в новітній готельної історії.

Все це послужило приводом до складання рейтингу найкращих у світі рок-н-рольних готелів, представленого аналітиками сайту Skyscanner. net, який спеціалізується на моніторингу авіакомпаній і цінових зіставленнях.

Отже,

Готель «Cumberland» (Вест Енд, Лондон, Великобританія)
Прожив у британській столиці цілих чотири роки, прославлений рок-гітарист Джимі Хендрікс, хоча і почав з квартирки на Брук стріт, але більшу частину свого лондонського життя поневірявся по тутешніх готелях. У підсумку він помер від передозування барбітуратами в номері готелю «Samarkand», що в престижному районі Ноттінг Хілл. І все-таки, саме готель в Вест Енді частіше інших асоціюється з ім'ям легендарного музиканта. Розповідають, що Хендрікс платив по сімнадцять фунтів за добу в готельному номері, в якому часто розважався з подружками далеко від допитливих поглядів інших закоханих у нього шанувальників і шанувальниць. «Cumberland» пропонує туристам люксовий номер «імені» Джимі Хендрікса з ліжком і стоїть тут же збоку гітарою «Flying V», що навіває спогади про що грав на ній колись музиканта. Навколо ліжка, прикрашеної покривалами з малюнком під зебру, будуть розкидані номери «New Music Express».

Готель «Hyatt West Hollywood» (Лос-Анджелес, США)
Заслужив у свій час «підпільну кличку» «Дурдом», готель «West Hollywood» займає ексклюзивне становище в співтоваристві зірок і фанатів рока. Ходять чутки, що барабанщик «Роллінг Стоунз» Кейт Мун, якось раз перебуваючи в тутешніх стінах, узяв, та й викинув з вікна свого номера телевізора. Подейкують також, що Джим Моррісон не раз і не два переповзала на зовнішній притвор вікна - задля більшого жаху персоналу. Сьогодні, коли готель знаходиться у власності елітарної компанії «Andaz hotel group», він користується славою вишуканого кам'яного «бунгало» в міських стінах, відповідального новітнім концепту стилю, сервісу і модерну.

Готель «Clarence» (Дублін, Ірландія)


Бутиковий готель преміум-класу, дублінський «Clarence» сьогодні належить солістам рок-ансамблю «U2» Боно (Bono) і Еджу (Edge). Взагалі заклад було відкрито в 1852 році, і сьогодні «Восьмигранник» (готельний бар «Octagon») зберігає у своїй архітектурі й інтер'єрах чимало артефактів тієї пори. У кожного номера готелю своя оригінальна конструкція та оздоблення, на даху розбитий сад з рестораном, та ще з джакузі. Тим, хто бажає поринути з головою в атмосферу рока, пропонується пентхауз, а в ньому рояль-міньйон, з якого постоялець може витягувати звуки до задоволення своїх гостей.

Готель «Chelsea» (Нью-Йорк, США)


Список колишніх завсідників музичного «Олімпу», яким може похвалитися «Chelsea», не має рівних - Леонард Коен, Боб Ділан, Джимі Хендрікс, Дженіс Джоплін, Петті Сміт і «Вдячний мертвець» («Grateful Dead») - всі вони пройшли цим шляхом. Свого фатального (наголос на перший склад), або фатального (наголос звичайне) апогею готель досяг у 60-70-ті роки минулого століття, відзначені найгучнішою трагедією в його історії, коли в 1978 році басист із «Секс Пістолз» Сід Вішес зарізав насмерть свою подружку Ненсі Спаджен. Монстр провів в ув'язненні 55 діб і був випущений під заставу, а невдовзі помер, померши від передозування героїну прямо на вечірці, влаштованій на честь вдалого поручительства і виходу з тюремних катівень. Крім ностальгічних почуттів, які «Челсі» пробуджує у тих, хто вибирає проживання в його готельних номерах, багата культурна спадщина переслідує «туристів» численними фотографіями і кадрами з кінофільмів, заполняющими контекст класичної архітектури будівлі з його майже театральної гвинтовими сходами і неповторною меблями.

Готель «Sanctum Soho» (Лондон, Великобританія)
З'явився в елітарному районі британської столиці Сохо завдяки легендам «хеві-метал» з «Айрон Мйеден» і власнику нічного клубу Марку Фуллеру, цей люксовий готель втілив у своєму дизайні задум своїх батьків-засновників, адресовані його гастролюючим рок-зіркам і їх «камарильї». Самопроголошений «секс-готель», «Sanctum Soho» вартістю 26. 5 млн. фунтів стерлінгів розпорядженні власним кінозалом на цокольному поверсі, рестораном та садом на даху будинку. Там же приватний спа-салон на відкритому повітрі і, що не може не вражати, цілодобовий коктейль-бар з барменом, який, за викликом клієнта, може прийти до нього в номер з переносним баром і скласти найоригінальнішу композицію. Єдине, що тут не вітається, і взагалі перебуває під забороною - це поведінка а-ля рок-зірка минувщини. Власники вимагають від туристів належної поведінки, а для підстраховки розташовують безкомпромісним сек'юріті, які безжально виставляють за двері шалених рок-н-рольщик.
22 сентября 2010, 08:05





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт