» Отдых » Новости туризма

Екстремальний туризм: пригоди ціною в життя

    всего 84291 отеля

Екстремальний туризм: пригоди ціною в життя

В зв'язку з загибеллю 39 туристів-екстремалів в Новій Зеландії місцева влада вирішила притиснути цей сегмент ринку «до нігтя», встановивши жорсткі правила «гри». Наступним кроком стане перевірка та введення обов'язкового ліцензування всіх компаній, що пропонують своїм клієнтам подібного роду розваги з потужним викидом адреналіну.

У всьому світі екстремальні види відпочинку вважаються одним з найбільш бурхливо розвиваються ринків туристичної галузі. Туристи безоглядно метають тисячі у твердій валюті заради чергової порції гормону стресу, а «мудрі голови» щорічно поповнюють скарбничку винаходів новими лихими «задоволеннями», цей стрес викликають. Наскільки б оптимістичним не виглядало успішне стан справ у галузі, на зворотному боці медалі - безліч трагічних пригод, із загибеллю туристів в найважчих випадках. І все це - через відсутність або ігнорування жорстких стандартів охорони здоров'я та безпеки. В даний час Міністр праці Новій Зеландії Кейт Вілкінсон (Kate Wilkinson) розробляє нову систему, яка радикально перетряхнет нормативи, що оточують організацію екстремального туризму в країні.

Рівербордінг в Новій Зеландії закінчився для дочки Кріса Джордана (Chris Jordan) катастрофою з летальним результатом. Шокований трагедією, Джордан звернувся з листом до Прем'єр-міністра країни. У ньому він розніс в пух і прав нинішні правила і положення в галузі охорони життя і здоров'я екстрим-туристів. Експертиза чинної законодавчої бази дала тривожні результати. За п'ятирічку з 2004 по 2009 рік екстремальний та пригодницький туризм обірвав життя 39 людей, які в більшості випадків могли б залишитися живими завдяки дотриманню елементарних заходів профілактики, які полягають у підвищенні стандартів життєзабезпечення та їх жорсткого слідування. На нинішньому етапі завдання міністра з праці полягає в розробці програми, спрямованої на поліпшення і стандартизацію системи безпеки в сегменті оборот якого становить 3 млрд. доларів.

Серед положень нової програми обов'язкове ліцензування всіх учасників ринку пригодницького та екстремального туризму, з обов'язковою експертизою компанії до початку процедури реєстрації та періодичним моніторингом її діяльності, що гарантує дотримання нормативів в області охорони здоров'я і техніки безпеки. Інше питання, що вийшов рівним чином на порядок денний, полягає в необхідності всебічної підготовки і перевірки на профпридатність відповідного персоналу. У доопрацьованому варіанті Міністерство повинно представити нову програму 30 листопада. Обнадійливо виглядає обіцянка ратифікувати його відразу після офіційного представлення документа, який повинен забезпечити максимально можливі гарантії безпеки в жахливо популярною і ключовий для Нової Зеландії галузі туризму.
22 сентября 2010, 05:42





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт