» Отдых » Новости туризма

Квитки на сочинські експреси тепер неможливо купити заздалегідь

    всего 84291 отеля

Квитки на сочинські експреси тепер неможливо купити заздалегідь

З 16 вересня структури Північно-Кавказької залізниці тимчасово призупинили попередній продаж квитків на експрес-електрички курортів Чорноморського узбережжя. Це стосується поїздів Адлер - Туапсе, Сочі - Майкоп і Сочі - Гарячий Ключ - Краснодар. Квитки на них можна купити тільки в день відправлення. Бездумне рішення залізничників призвело до величезних черг на вокзалах регіону і фізичної неможливості для багатьох пасажирів купити квиток.

Квитки на ці рейси продаються через систему "Експрес" за зразком дальніх перевезень, із зазначенням прізвища та паспортних даних пасажира. Таким чином, продаж одного квитка зазвичай займає близько двох хвилин. У разі поїздки через Гарячий Ключ, коли використовуються два різних склади (наприклад з Краснодару на узбережжі) - часу витрачається ще більше, оскільки оформляються два окремих квитка. Електрички вміщають близько півтисячі пасажирів, і продати стільки квитків в день відправлення в Краснодарі, звідки складу в бік узбережжя йде в 7. 55, або в Майкопі або Туапсе, де відправлення поїздів в 5. 55, неможливо в принципі.

У вивішених на вокзалах оголошеннях ці дикі новації пояснені "технічними причинами". По всій видимості, вони пов'язані з початком роботи так званої компанії "Кубань Експрес-Передмістя" - так тепер іменується колишня Краснодарська дирекція по обслуговуванню пасажирів у приміському сполученні. У всякому разі, дата початку роботи цієї компанії (16 вересня) збігається з введенням заборони на попередній продаж.

В черговий раз у результаті внутрішніх змін в структурах РЖД постраждалими виявляються пасажири. Ще одним прикладом служить неможливість купівлі квитків на ці та багато інших експрес-електрички через інтернет. Хоча квитки і продаються за допомогою системи "Експрес", але перевізником є так звані "приміські компанії", які блокують продажі в інтернеті. Результатом стають не тільки черги в касах і падіння продажів, але і неможливість купити квитки за межами дороги відправлення (наприклад, Північно-Кавказької). Більш того, через ці бездумних обмежень в інтернеті неможливо навіть подивитися наявність місць на конкретний рейс.

Ті ж експрес-електрички СКЖД є ілюстрацією ще одного прояву залізничного формалізму, що ставить перепони пасажирам. Приміром, електричка Ростов - Краснодар вже два роки формально вважається двома різними поїздами (Ростов - Старомінська і Старомінська - Краснодар), хоча вона робить в староминська лише коротку зупинку. Причина - чинне на мережі РЖД обмеження маршруту приміського поїзда 200 кілометрами (від Ростова до Краснодара - 272 кілометра). У результаті пасажири змушені купувати на один і той же склад два різних квитка, а в інтернет-розкладах поїзд Ростов - Краснодар не відображається зовсім, і багато потенційні клієнти залишаються в невіданні про його існування. Аналогічні ефекти спостерігаються і на ряді інших маршрутів.
20 сентября 2010, 08:11





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт