» Отдых » Новости туризма

Російські туристи надолужують втрачені в минулому році поїздки

    всего 84291 отеля

Російські туристи надолужують втрачені в минулому році поїздки

Російський союз туріндустрії, проаналізувавши дані Росстату по виїзду наших туристів за кордон, зазначає кілька цікавих тенденцій, властивих цьому році. Так, туристична сфера змогла не тільки повернути втрачені протягом минулого кризового року позиції, але помітно перевищила колишні результати.

За перше півріччя турпотік з Росії за рубіж виріс на 42,7%, до 5428000 поїздок - при тому, що за аналогічний період минулого року було зафіксовано його падіння на 22,6%. Такої динаміки не було практично з початку 2000-х років.

Верхню позицію в рейтингу найпопулярніших напрямків займає Єгипет. Країна закріпила свій торішній успіх, коли вона вперше обігнала Туреччину і за абсолютними цифрами, і по динаміці у відсотках. За перші шість місяців цього року в Єгипті відпочило 1140,6 тисячі росіян, що на 65,4% більше, ніж за такий же період роком раніше. Туреччина ж прийняла 923,6 тисячі наших туристів, показавши зростання на 43,7%.

Крім того, жодна з 37 найбільш популярних у російських туристів країн не показала за ці півроку негативну динаміку турпотоку. Такого не було як мінімум протягом останніх семи років. Навіть Польща, попит на яку через введення візового режиму падав з 2004 року, в першому півріччі 2010-го прийняла на 23,6% більше росіян.

Змінилася і п'ятірка лідерів по зростанню турпотока у відсотках: Таїланд (зростання 118,5%), Литва (92,3%), Єгипет (65,4%), Латвія (59,8%) та Чорногорія (58%).

Туроператори, що працюють на прибалтійській напрямку, підтверджують підвищення попиту на поїздки в Литву і Латвію, багато в чому пов'язуючи це з роботою авіакомпанії airBaltic. Свою роль грає і спрощення процедури видачі віз в ці країни. А ось Естонії, незважаючи на гнучкість у візовій політиці, не вдалося залучити п'ятизначне число росіян.

Серед візових країн на третьому місці за популярністю - Китай: 563,5 тисячі туристів і 44,4%-ве зростання турпотоку. Серед шенгенських країн лідером є Фінляндія: 310,1 тисячі, +8,6%. Останній рядок рейтингу 37 країн займає Швеція з 11,2 тисячі туристів, але помітним, до 32%, зростанням турпотоку.
31 августа 2010, 16:37





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт