» Отдых » Новости туризма

Фортецям Чорногорії не вистачає туристів

    всего 84291 отеля

Фортецям Чорногорії не вистачає туристів

У Чорногорії збереглося понад двох десятків історичних фортифікаційних споруд - веж і фортець, які є пам'ятками культури. Але країна так і не скористалася їх унікальним туристичним потенціалом.

У баштах і фортецях Херцегнові іноді проводяться концерти; розроблені екскурсійні програми в Будванськой цитадель, фортеці Петровац, Улциня і Котора. Невеликий острів Ластавіца з фортецею Мамула періодично орендують багаті росіяни для проведення вечірок. Інші пам'ятки залишилися без уваги туристів, повідомляє "Все про Чорногорії".

Разом з тим добре збережена фортеця Арзано була б цікава любителям пригод. Побудована в XIX столітті і розташована на південному узбережжі країни, вона була її неприступним кордоном. Але зараз туристи відвідують цю місцевість в основному заради пляжу Жаніц.

Фортеця Космач над Будвой лише зрідка відвідують альпіністи, а ще одна Будванськая цитадель, Могрен, перетворилася на звалище і громадський туалет.

З працею можна знайти розташовані над містечком Рієка-Црноєвіча фортеця Обід і монастир, де працював перший на Балканах друкарський двір. Але навіть якщо дістатися до них, відвідувачів зустріне закрита обитель і загальна розруха. Також закинуті фортеці на Ськадарськом озері - Жабляк і лесандра, і острів Грможур, на якому знаходиться в'язниця короля Николи.

В останні роки Чорногорія, прагнучи залучати більше туристів, пропонує їм різні види відпочинку. У розпорядженні гостей - не тільки пляжі, а й етнографічні, екологічні селища, рафтинг та інші активні заняття, безліч екскурсійних турів. Розширивши пізнавальні програми екскурсіями по фортецям, Чорногорія привернула б туристів, що цікавляться історією. Але для розвитку цього напрямку у країни не вистачає засобів.
31 августа 2010, 13:55





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт