» Отдых » Новости туризма

На наступний рік в Абхазію полетять туристичні чартери

    всего 84291 отеля

На наступний рік в Абхазію полетять туристичні чартери

Російський уряд в особі першого заступника голови Ігоря Шувалова обіцяє вже в наступному році організувати постійне залізничне і авіа сполучення між Росією та Абхазією, а також вирішити всі прикордонні проблеми, які залишаються основними причинами багатогодинних черг туристів на КПП між нашими країнами. Однак туроператори, які працюють на абхазькому напрямі, з великою часткою скептицизму оцінюють обіцянки російського уряду щодо подальшого вирішення транспортної проблеми туристів. Справа в тому, що розмови на цю тему ведуться дуже давно, і налагодити транспортне сполучення з Абхазією обіцяють щорічно, проте до цих пір ці проблеми кардинально не вирішені.

Нагадаємо, що на даний момент з Адлера до Гагри вже ходить в тестовому режимі електричка, а також організовано морське сполучення між Сочі і Сухумі. При цьому дирекція РЖД вже отримала відповідне розпорядження на подальший розвиток зв'язків з Абхазією, а на його виконання вже виділені кошти. Згідно з планами уряду, в наступному році електричка між Адлером і абхазькими Гаграх буде замінена на поїзд, який зв'яже Сочі і Сухумі. Зараз електричка ходить двічі на день, а час у дорозі складає близько 2. 5-3 годин. «Близько 50 хвилин вона стоїть на російському кордоні і близько 10 хвилин її оглядають абхазькі прикордонники. Запущена вона була близько місяця тому, і спочатку ходили 3 вагони. Зараз їх кількість збільшили. Також організовано морське сполучення з порту Сочі, однак ми поки не отримали подробиць про це від наших абхазьких партнерів », - повідомила кореспонденту інфогруппи« ТУРПРОМ »Тетяна Горячева, провідний менеджер по чорноморських курортів туркомпанії« Роза Вітрів ». На думку співрозмовника, необхідність в організації сталого транспортного сполучення між двома країнами назріла вже давно, але поки політики воліють обходитися тільки розмовами.

З іншого боку, в постановці рейсів до наступного туристичного сезону також повинні взяти участь і політичні сили Абхазії, а займатися цим необхідно вже найближчим часом, так як тури до Абхазії туристи за традицією купують заздалегідь, а для цього в турпакет туроператорам потрібно встигнути закласти потрібну перевезення, вважає гендіретор туркомпанії «Аква Абаза» Денис Чачхаліа. «Для постановки рейсу необхідні прогнози за обсягом турпотоку в країну, на основі якого та чи інша авіакомпанія буде приймати рішення про початок польотів. До того ж державна підтримка не виявилася б зайвою, оскільки для туркомпаній постановка чартеру може виявитися дуже накладної, а держава могла б взяти на себе частину ризиків. Адже в Абхазії туризм є однією з основних статей доходу », - констатував респондент. Відкриття сухумського аеропорту також позитивно позначилося б на розвитку туризму Очамчирського району, так як поки цей район має дуже слабкий клієнтський попит через віддаленість місць відпочинку від найближчого аеропорту. «Сучасне Ж/Д повідомлення не задовольняє потребам туристів ні за кількістю поїздів, ні за якістю виконання перевезення. А якщо відкриється аеропорт у Сухумі - то Сухумі, Сухумський і Очамчирського району отримають дуже сильний стимул для розвитку туризму », - вважає Сергій Васін, замдиректора туркомпанії« Астравел ».

Дивним також залишається той факт, що сухумський аеропорт приймає вантажні, а також деякі місцеві авіарейси, що може говорити про те, що його інфраструктура в цілому готова до прийому туристичних чартерів. Однак поки цього не відбувається. «Найімовірніше, комусь невигідно, щоб сухумський аеропорт працював у повному обсязі», - уклала пані Горячева.
19 августа 2010, 11:22





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт