» Отдых » Новости туризма

Турфірми засудили залізничників

    всего 84291 отеля

Турфірми засудили залізничників

Федеральний арбітражний суд Волго-Вятського округу визнав незаконність нав'язування додаткових послуг турфірмам з боку ВАТ «Російські залізниці», повідомляє прес-служба Нижегородського УФАС Росії.

Спочатку приводом до порушення і розгляду справи у відношенні ВАТ «РЖД» з боку антимонопольників послужило звернення туристичних фірм міста Кірова. В результаті рішенням антимонопольного органу від 14. 01. 2009 ВАТ «РЖД» визнано таким, що порушив частину 1 статті 10 Федерального закону «Про захист конкуренції» шляхом нав'язування господарюючим суб'єктам укладення договорів на надання послуг з резервування місць та оформлення проїзних документів на поїзди далекого прямування для перевезення організованих груп дітей.

Так, з осені 2007 року ВАТ «РЖД» стало зобов'язувати фірми, які звернулися із заявкою на резервування місць для перевезення організованих груп пасажирів, укладати з залізничниками договір на резервування місць.

Спочатку, 24 червня 2009 року, Арбітражний суд Нижегородської області рішення та припис антимонопольної служби визнав недійсними у зв'язку з недоведеністю антимонопольним органом фактів нав'язування укладення згаданих договорів з боку ВАТ «РЖД», використанні неприпустимих доказів при прийнятті рішення.

Однак, Федеральний арбітражний суд Волго-Вятського округу постановою від 28 серпня 2009 рішення Арбітражного суду Нижегородської області скасував, справу направив на новий розгляд в Арбітражний суд Нижегородської області. При новому розгляді справи рішенням Арбітражного суду Нижегородської області від 21 грудня 2009 року, залишеним без зміни постановою Першого арбітражного апеляційного суду від 19 квітня 2010 року, ВАТ «РЖД» відмовлено у задоволенні вимог про визнання недійсними рішення та приписи Нижегородського УФАС Росії від 14 січня 2009. Вчора Федеральний арбітражний суд Волго-Вятського округу погодився з позицією арбітражних судів першої та апеляційної інстанцій.
19 августа 2010, 10:14





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт