» Отдых » Новости туризма

Через неуважність фінських прикордонників можна позбутися візи

    всего 84291 отеля

Через неуважність фінських прикордонників можна позбутися візи

Серед туристів, особливо подорожуючих за фінською мультивізи через Фінляндію в інші країни, існує думка, що "фіни не люблять транзит", і з цієї причини вони намагаються приховати мети поїздки. Однак якщо обман розкривається - за це можна позбутися візи і отримати візовий карантин. При перетині кордону на запитання прикордонників потрібно завжди відповідати правду, а транзит по мультивізу не є порушенням. Проте останнім часом туристи відзначають і проблеми з правдивими відповідями на запитання.

За словами одного з мандрівників, нещодавно на запитання фінського прикордонника про маршрут і терміни поїздки було сказано: "Лаппенранта, Рига, Барселона, три дні". Той же відповідь була дана при поверненні на батьківщину. Однак прикордонник, звірившись із записами в комп'ютері, повідомив, що туристи заявляли лише про одноденну поїздку в Лаппенранта, а, значить, ввели прикордонну службу в оману.

В даному випадку вдалося переконати прикордонника в непорозумінні і відсутності бажання обдурити. Тоді як інших за таке ж непорозуміння, як розповідають туристи, позбавили візи.

Справа в тому, що останнім часом на російсько-фінських автомобільних переходах фінські прикордонники стали частіше, ніж раніше, цікавитися цілями поїздок. Причиною тому стали багаторічні порушення мандрівниками правил використання мультивіз. Всю інформацію тепер заносять у комп'ютер і звіряються з відповідями, коли турист повертається назад.

Але проблема мовного бар'єру залишається. Фінські прикордонники не дуже добре говорять по-російськи, і, найчастіше, по-англійськи. Наші ж мандрівники в більшості випадків не володіють фінським. Тому фраза "Лаппенранта, Рига, Барселона, три дні" може бути почута прикордонником тільки як "Лаппенранта", а інші слова він може списати на щось незрозуміле по-російськи. Також можливо, що прикордонник просто був неуважний.

Але так чи інакше, для володарів фінських мультивіз (по більшій частині це - туристи з Північно-Західного регіону) головна відмінність нинішнього року від минулих років - все частіше на зворотній дорозі звучать питання "Де були?", і звучать не формально, а зі звіркою з комп'ютером. Тому, щоб уникнути таких проблем туристам, які подорожують через Фінляндію транзитом, слід одразу озвучувати кінцеву точку маршруту. Додамо, що на багатьох форумах можна зустріти зворотний рада. Помилково вважається, що чим менше прикордонник знає, тим краще. На запитання "Куди їдете?" рекомендують відповідати "У Лаппенранта (Гельсінкі, Тампере)", і тільки якщо піде питання "Куди саме в Лаппенранта (Гельсінкі, Тампере)?" - Тільки тоді говорити "В аеропорт".

У світлі відзначаються за останній час нових тенденцій це, найімовірніше, призведе до проблем з візою, оскільки питання "Куди саме?" може бути не заданий, а на зворотній дорозі обман буде розкритий.

Звичайно ж, турист має право змінити поїздку в її ході - ситуація може змінитися, і замість дня в Гельсінкі мандрівник проведе тиждень в Європі. Але в такому разі треба бути готовим пояснювати прикордоннику всю ситуацію, щоб не мати проблем з візою згодом.
19 августа 2010, 09:02





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт