» Отдых » Новости туризма

Сотні туристів застрягли в болівійських Андах, аеропорти обкладені динамітом

    всего 84291 отеля

Сотні туристів застрягли в болівійських Андах, аеропорти обкладені динамітом

Сотні туристів застрягли в болівійських Андах, ставши жертвою організаторів і учасників антиурядових демонстрацій, які протягом дев'яти днів утримували аеропорт міста Потосі, що опинилося відрізаним від решти світу.

Протестна акція стала останньою на сьогоднішній день кампанією в низці демонстрацій місцевих жителів, шахтарів і селян, які виступають за будівництво нового цементного заводу, великого аеропорту й інші ініціативи болівійського уряду.

«Рупор» маніфестантів Альберто Енсінас (Alberto Encinas) розповів про те, як місцеві жителі обклали злітне поле каменями, а яким додався «живий щит» - знайшлися добровольці, що оточили аеродром з динамітом в руках, щоб іншим було неповадно проникнути на його територію. Паралізованим виявилося не тільки повітряне, але і автомобільне сполучення (в неділю, озброївшись камінням, демонстранти перекрили найбільші магістралі в цій частині країни). У підсумку всі підступи і виїзди з Потосі закриті, а 160 тисяч городян заблоковані всередині міських стін, пише «AFP».

Одночасно із захопленням аеропорту мітингувальники влаштували грандіозну вуличну демонстрацію, паралізувати дивовижний болівійський місто, розташоване на висоті понад 4. 000 метрів (13. 000 футів) над рівнем моря і визнаний одним з найбільш високогірних міст світу.

За словами керівника болівійських профспілок Челестіно Кондор (Celestino Condori), протестна акція носить організований і масовий характер.

У п'ятницю протестанти посадили «на мілину» малу авіацію. У підсумку в місті залишилися туристи з Аргентини, Бразилії, Канади, Чилі, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Швейцарії.

«Зі мною двоє дітей і ще одна людина - астматик», - розповів в інтерв'ю агентству «Франс-прес» француз Паскаль Гюжо (Pascal Gujot). «Ми звернулися в« Червоний хрест ». Нам дали кисень і порадили негайно спуститися на малі висоти. Але ми не можемо вибратися звідси ». «Ні поліції, ні армії, суцільна анархія», - додав він. Туристів, що спробували виїхати з Потосі на автобусі, зупинили на блокпосту.

  «Все перетворюється на кошмар. Нам погрожують динамітом, а водій не збирається форсувати події », - вторить йому співвітчизник Ромен Ле Дю (Romain Le Du). За його словами, одні туристи з піною біля рота наполягали на дотриманні графіка, а інші, ті, хто молодший, поставилися до всього з олімпійським спокоєм.

Нагадаємо, що демонстрації в цьому регіоні почалися ще 29 липня. Приймаючі в них участь робітники і городяни вимагають від уряду, очолюваного президентом Ево Моралесом, збільшити капіталовкладення в розвиток міста, повідомляє «AFP».
10 августа 2010, 09:54





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт