» Отдых » Новости туризма

Частина олімпійських змагань можуть перенести в Калгарі

    всего 84291 отеля

Частина олімпійських змагань можуть перенести в Калгарі

Оргкомітет Ігор у Ванкувері може перенести частину змагань на відкритому просторі в Калгарі, в 130 км від Ванкувера.

Це пов'язано з тим, що тепла погода, попри прогнози синоптиків, продовжує знищувати оснежненіе підготовлених схилів. У Канаді січень 2010-го - рекордний за температурою повітря, починаючи з 1937 року. В даний час температура повітря не дозволяє запустити снігові гармати і організаторам довелося вдатися до допомоги вантажних автомобілів і вертольотів.

У найбільш жорстких умовах знаходяться сноубордисти і фрістайлери - їх тренувальний період скоротили з п'яти днів до трьох, що украй мало для акліматизації й адаптації до висоти і змагальним умовам. Два дні команда осніження буде готувати халф-пайп і схили Сайпрес Маунтін до майбутніх змагань. Кожні три-п'ять хвилин вертольоти звалюють чергову порцію снігу на схил. Крім того, вантажівки завозять сніг з сусідніх гірських вершин. Зокрема з вершини Як, яка в двох годинах їзди на схід від Ванкувера, вже привезено більше 3000 кубометрів снігу

Лижники і біатлоністи також тренуються на віддалі від траси, підготовленої до змагань. Ситуація зі снігом краще, ніж на схилах Сайпрес Маунтін, але, якщо погода не зміниться найближчим часом, сніг на трасах почне танути буквально на очах.

Щоб дозволити спортсменам тримати себе у формі, багатьом лижникам і фрістайлерів надали місце для тренувань на гірськолижному курорті в Вістлер.
08 февраля 2010, 17:55


Тэги: Зимние олимпийские игры 2010, Ванкувер, Калгари





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт