» Отдых » Новости туризма

У повітря піднявся перший у світі Махоліт

    всего 84291 отеля

У повітря піднявся перший у світі Махоліт

Канадський дослідник Тодд Рейкерт стверджує, що зробив перший в історії політ на орнітоптер (махоліті).

Цей винайдений Леонардо да Вінчі безмоторний апарат важчий за повітря, з крилами, які приводяться в рух зусиллями людини.

Махоліт, що отримав назву "Сніговий птах", був запущений зі злітної смуги планерного клубу в Торонто. Рейкерт штовхав ногами важіль, опускається краї крил.

З мрією про політ

Орнітоптер допомогла розігнатися машина, потім він самостійно пролетів 145 метрів на швидкості 25,6 км/год, зробивши кілька помахів, і благополучно приземлився.

"Споконвіку незліченні ентузіасти мріяли полетіти, подібно до птаха, використовуючи свою власну силу. Сотні, якщо не тисячі, намагалися це зробити", - йдеться в заяві Рейкерт.

"Мені вдалося стати одним з останніх авіаторів, що встановив значне досягнення першим", - стверджує дослідник.

Махоліт виготовлений з графітового волокна і бальзи. Його вага - 43 кг, розмах крил - 32 м.

За словами канадських фахівців, у них є телеметрична інформація, що підтверджує, що літальний апарат не просто планував, а самостійно підтримував висоту. Міжнародна авіаційна федерація повинна підтвердити факт рекордного польоту на засіданні в жовтні.

Творіння Леонардо

Винахід орнітоптера приписують італійському живописцю і вченому епохи Відродження Леонардо да Вінчі. Він зобразив його на своїх кресленнях приблизно в 1485 році, намалювавши механізми, що передають крилам рух людських м'язів.

Але лише в 1903 році від землі зумів відірватися моторний літак братів Райт.

У 1977 році надлегкий моноплан "Госсамера Кондор" виконав у повітрі рух у формі вісімки, завдяки лише м'язової енергії. Пілот і велогонщик Брайен Ален крутив пропелер за допомогою педалей.
26 сентября 2010, 17:02





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт