» Отдых » Новости туризма

Країни ЄС направляють до Росії літаки для гасіння пожеж

    всего 84291 отеля

Країни ЄС направляють до Росії літаки для гасіння пожеж

Голова Ради міністрів Італії Сільвіо Берлусконі і прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон в телефонній розмові з прем'єром РФ Володимиром Путіним запропонували додаткову допомогу Росії для боротьби з лісовими пожежами.

Про це повідомив прес-секретар глави російського уряду Дмитро Пєсков.

"Прем'єр Італії запропонував на додаток до вже наданої допомоги направити до Росії декілька літаків для гасіння пожеж", - сказав прес-секретар.

За його словами, "глави урядів домовилися, що необхідні деталі будуть узгоджені в самі стислі терміни по лінії компетентних відомств".

"Сільвіо Берлусконі висловив Володимиру Путіну співчуття у зв'язку з жертвами під час лісових пожеж, а також передав слова підтримки жителям Центральної Росії у зв'язку з пережитими ними природними катаклізмами", - сказав Пєсков.

Він зазначив, що "Путін висловив вдячність італійським партнерам за солідарність і готовність допомогти в надзвичайній ситуації".

Крім того, глави урядів Франції та РФ в ході бесіди обговорили різні питання, пов'язані з наданням французькою стороною допомоги Росії в боротьбі з лісовими пожежами. Франсуа Фійон повідомив, що для цих цілей з Франції прямує літак.

Уточнення деталей надання допомоги пройде по лінії відповідних міністерств, відзначили в прес-службі.

У свою чергу, в Росію на допомогу в гасінні лісових пожежі 7 серпня виїхали група пожежників і рятувальників з Польщі. До складу батальйону входять 159 пожежників і рятувальників на 50 машинах, які везуть устаткування для гасіння пожеж, у тому числі спеціальне спорядження для боротьби з вогнем у лісах. Колона проїде через Литву і Латвію і, як очікується, прибуде в московський регіон увечері в понеділок, 9 серпня.

Відразу після прибуття польські пожежники мають намір приступити до роботи. У Росії вони планують пробути близько двох тижнів. Російській владі поки не вдається впоратися з лісовими пожежами. Їх гасіння ускладнюється небувалою для середньої смуги спекою, яка тримається ось уже кілька тижнів.

МНС РФ повідомило, що в даний час на території Росії зафіксовано 853 осередки природних пожеж, з них 32 - торф'яних. При цьому 26 торф'яних пожеж горять на території Московської області. У цьому зв'язку прийнято рішення гасити палаючі під Москвою торфовища цілодобово, навіть вночі.

Саму Москву заволокло смогом. За даними експертів з Мосекомоніторингу, в суботу, 7 серпня, забруднення московського повітря досягло максимальних значень із початку задимлення: вміст чадного газу перевищив гранично допустиму концентрацію в 6,6 разу, вміст завислих речовин в - 2,2 рази.
07 августа 2010, 23:35





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт