» Отдых » Новости туризма

Занурення у води річки Йордан не небезпечно для здоров'я

    всего 84291 отеля

Занурення у води річки Йордан не небезпечно для здоров'я

Водохреща в Йордані не небезпечно для здоров'я: вода в річці, куди, згідно з Євангелієм, занурювався ще Ісус Христос, повністю відповідає сучасним санітарним нормам. З такою заявою виступила влада Ізраїлю у відповідь на заклики ряду екологів закрити ділянку для хрещення в нижній течії Йордану.

У свою чергу їхні колеги з природоохоронного відомства Ізраїлю - Управління природи і парків - провели проби води і спростували повідомлення про можливу небезпеку, повідомляє РІА "Новости". Не виявили відхилення від норми ні нинішні проби, ні взяті три місяці тому.

Ділянка Каср-аль-Яхуд, розташований у палестинського міста Єрихон, щороку залучає близько 100 тисяч туристів і паломників - незважаючи на те, що ця частина узбережжя Йордана знаходиться в "військовій зоні", і доступ туди закритий більшу частину року.

"Міністерство туризму надає велике значення безпеці туристів, що вибрали Ізраїль, і використовує будь-яку можливість, щоб зробити такі відвідування як можна краще", - заявив міністр туризму Ізраїлю Стас Місежніков.

Християни, особливо представники православних конфесій, вірять, що в нижній течії Йордану, недалеко від місця його впадання в Мертве море, Ісус прийняв хрещення водою від Іоанна Предтечі, і саме тут на нього зійшов Святий Дух. Разом з тим, ще одне місце хрещення Христа є на йорданському ділянці річки: справа в тому, встановити це точно не представляється можливим.

Опис місця на річці Йордан, де Христос прийняв обряд хрещення, міститься тільки в одному Євангелії - від Іоанна. У ньому говориться, що Іван Хреститель проповідував і хрестив недалеко від селища Віфанія на верхньому Йордані. Однак у Палестині тоді було кілька селищ з такою назвою.

До цих пір переважала думка, що місце хрещення розташоване в околицях селища Каср-ель-Яхуд на західному березі річки Йордан. Але археологічні знахідки останнього десятиліття показали, що обряд хрещення був здійснений в іншій точці - на східному березі річки. Зараз тут знаходиться йорданський селище Ваді-ель-Харар. Обидва місця активно відвідуються туристами і паломниками.
29 июля 2010, 14:49





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт