» Отдых » Новости туризма

Жорсткі обмеження ручної поклажі розоряють аеропортові магазини в Європі

    всего 84291 отеля

Жорсткі обмеження ручної поклажі розоряють аеропортові магазини в Європі

Європейська рада аеропортів висловив заклопотаність падінням продажів в аеропортових магазинах, викликаним жорсткими обмеженнями за обсягом та ваги ручної поклажі у бюджетних авіакомпаній. Проблема полягає в тому, що ці перевізники часто вимагають, щоб ручна поклажа вміщувалася в одну невелику сумку (звичайні її обмеження - 55х40х20 сантиметрів і вагу не більше 10 кілограм), навіть якщо пасажир купив щось в магазинах в "чистій зоні" аеропорту. Найбільше постраждали продажу алкоголю, що становить неабияку частину асортименту магазинів - великі пляшки і коробки дуже складно розмістити в невеликій і як правило вже заповненої сумці.

У ряді невеликих європейських аеропортів, де домінують авіакомпанії-дискаунтери, зниження продажів досягло 40%. Найбільш ретельно контролює ручну поклажу Ryanair, випадки відмови у провезенні зайвого пакета або вимоги здати його в багаж за солідну доплату зафіксовані також у Wizzair, easyJet, bmibaby, Norwegian, Cimber Sterling, Vueling, Jet2. com, WindJet і Germanwings. Повносервісні авіакомпанії досі не чіплялися до своїх пасажирів через аеропортових покупок, навіть якщо вони перевищували ліміт ручної поклажі - оскільки там багаж все одно безкоштовний. Однак в асоціації аеропортів побоюються, що з часом мода може поширитися і на них.

Причіпки бюджетних авіакомпаній в асоціації вважають несправедливими - на тій підставі, що багато з них, особливо та ж Ryanair, вибивають у аеропортів низькі ставки зборів за обслуговування літаків в обмін на забезпечення високого пасажиропотоку. Передбачається, що аеропорти можуть замість цього заробити на продажу пасажирам супутніх товарів та послуг, але введені останнім часом дискаунтерами жорсткі обмеження на ручну поклажу стали причиною падіння продажів. Асоціація рекомендувала аеропортам проводити узгоджену політику, домовляючись з перевізниками про незастосування обмежень. Подібні приклади вже існують в окремих аеропортах.
28 июля 2010, 23:58





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт