» Отдых » Новости туризма

Готуючись до переходу на євро, ресторани Талліна округлюють ціни

    всего 84291 отеля

Готуючись до переходу на євро, ресторани Талліна округлюють ціни

13 липня ECOFIN - Рада міністрів фінансів країн Євросоюзу - виніс остаточне рішення, згідно з яким Естонія зможе перейти на євро з 1 січня 2011 року, ставши при цьому 17-ою країною єврозони. Обмінний курс затверджений чинним ще з 1992 року номіналом 15,6466.

Вже з 1 липня в країні діє правило, згідно з яким всі підприємства торгівлі та громадського харчування зобов'язані дублювати ціни в євро - для того, щоб громадяни і туристи змогли звикнути до змін. Як повідомляє DELFI, з цього ж дня розташований в центрі Талліна ресторан Vapiano округлив ціни в меню виходячи з євро.

Представники ресторану заявили, що деякі ціни були підняті, зате інші знижені. При цьому вони відмовилися продемонструвати журналістам колишнє меню для того, щоб ті могли порівняти цю динаміку.

Варто додати, що підприємства та приватні особи зможуть обміняти крони на євро починаючи з грудня 2010 року. З 1 по 14 січня оплата готівкою буде вироблятися на території Естонії в обох валютах, а здачу видаватимуть в євро. Банкомати почнуть видавати євро з півночі 1 січня 2011 року.
17 июля 2010, 09:30





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт