» Отдых » Новости туризма

У Швеції знаходиться найкрасивіший парк Європи

    всего 84291 отеля

У Швеції знаходиться найкрасивіший парк Європи

Парк замку Софіеру (Sofiero) у Швеції удостоєний титулу самого красивого парку Європи 2010 року. Вибір кращого на континенті твори ландшафтного дизайну проводили експерти з шести країн світу; церемонія оголошення переможця відбулася в самому замку.

Шведський ландшафт вперше стає переможцем цього конкурсу, повідомляє Newsru. com з посиланням на ІТАР-ТАРС. Велику роль у розвитку парку зіграли король Густав VI Адольф і наслідна принцеса Маргарета, що брали участь в створенні його дизайну.

Замок Софіеру знаходиться на узбережжі Балтійського моря, в передмісті Хельсінгборг (Helsingborg) на південному заході країни. Сьогоднішній свій вигляд він набув після перебудови 1874-1876 років. У 1905 році відбулося весілля спадкоємця престолу Густава Адольфа і Маргарети, і дід молодого принца, король Оскар II, передав молодятам замок як весільний подарунок.

Густав VI Адольф дуже любив свою заміську літню резиденцію і присвятив їй багато часу, доглядаючи за садом навколо замку. Зараз тут розбитий найбільший в Європі розплідник рододендронів: у його колекції понад 300 сортів цього виду чагарників, перший з яких був посаджений тут в 1907 році.

У 1993 році була проведена реставрація Софіеру, замінені дах і фасад з вікнами, але інтер'єри замку залишилися в первозданному вигляді. Кожне літо в замку і на навколишній території проходять художні виставки, а в кінці літа - великий садовий фестиваль, який приваблює не тільки людей, серйозно захоплюються садівництвом, але і просто шанувальників гарної флори.
03 апреля 2010, 08:34





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт