» Отдых » Новости туризма

Музей алкоголю відкрився у Стокгольмі

    всего 84291 отеля

Музей алкоголю відкрився у Стокгольмі

На початку ХХ століття алкогольні напої в Швеції були під найсуворішою забороною, пізніше випивка була реабілітована, але продаж її ведеться під контролем держави. На сьогоднішній день на полицях шведських магазинів можна знайти лише три види горілки: Absolut, Good ol 'Sailor і Explorer. За рештою сортами потрібно йти в бар або замовляти в інтернеті.

У будь-якому випадку, перед відвідуванням нового Музею алкоголю (Spiritmuseum) в Стокгольмі випити трохи горілки буде не зайвим. Відвідувачі навряд чи дізнаються небудь про історію виробництва алкоголю в Швеції або про відсутність традиційних - в загальнолюдському розумінні - барів. Замість цього вони потраплять в дивовижну країну, вигадану кимось, хто перебував під сильним враженням від шведських міцних напоїв, пише Gadling. com.

Дворівневе простір підпорядковане порами року, і відвідувачам пропонують кілька напоїв на вибір. У Весняному залі це апельсиновий лікер, в Літньому - бузина, кроповий і кминний, а в Осінньому - полиновий.

Оформлені зали теж відповідним чином. Наприклад, в Літньому встановлені два туристичних будинку на колесах. У невеликих віконцях можна побачити людей, відпочиваючих на природі і виспівують шведські застільні пісні.

Нагорі перебуває "похмільна кімната", що виглядає як чиясь квартира. Зачинивши за собою двері, відвідувачі почують, як жінка з похмілля розмовляє сама з собою про те, як жахливо вона вчора напилася, а закінчується все тим, що її нудить. При музеї також працює бар, в якому подають і закуски.

Музей алкоголю розташований на острові Юргорден ( Djurgården ) і працює щоденно з 10:00 до 17:00 ( влітку - до 18:00), а по середах - з 10:00 до 20:00. Вхід коштує 100 крон (11,5 євро ).
09 декабря 2012, 17:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт