» Отдых » Новости туризма

Європарламент ратифікував угоду про спрощення візового режиму з Україною

    всего 84291 отеля

Європарламент ратифікував угоду про спрощення візового режиму з Україною

Європарламент підтримав рекомендації Раді ЄС підписати з Україною Угоду про спрощення порядку видачі віз.

У сесійній залі знову відбулася коротка дискусія між прихильниками і противниками підписання Угоди. Прихильники заявили про те, що нинішнє голосування має стати чітким сигналом щодо того, що " ми хочемо відкритися, щоб наші сусіди змогли отримати доступ до Польщі, це кращий шлях для того, щоб гарантувати громадянські права тим, хто знаходиться по інший бік від річки Буг ".

Як очікується, Угода буде підписана на одному з найближчих засідань Ради ЄС, орієнтовно, в травні.

22 березня нинішнього року Угода була ратифікована Верховною Радою і підписано Президентом Віктором Януковичем 8 квітня.

Згідно з документом, процедурою спрощеного оформлення віз можуть скористатися водії, які здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення, журналісти та члени технічного персоналу, що супроводжують їх, учасники офіційних програм обміну, організованих муніципалітетами, близькі родичі, один з подружжя, діти, батьки, дідусі, бабусі, онуки, які відвідують громадян України, що проживають на території держав ЄС, або громадян ЄС, а також громадяни, що прямують до ЄС з метою лікування.

Спрощеною процедурою оформлення віз можуть також скористатися представники громадських організацій з метою освітньої підготовки участі у семінарах, конференціях, учасники міжнародних виставок, конференцій, симпозіумів, представники релігійних громад, учасники офіційних програм ЄС з прикордонного співробітництва.

При цьому встановлюється, що країни-члени ЄС можуть стягувати 70 євро за оформлення віз, якщо заявник звернувся з проханням розглянути його заявку протягом трьох днів на підставі того, що він далеко мешкає від дипломатичного представництва. У випадку співпраці дипломатичної установи з посередниками при оформленні віз посередники можуть брати за свої послуги не більше 30 євро.

Документом передбачається визначення чітких термінів дії багаторазових віз на один рік і п'ять років замість раніше діючого правила до року й до п'яти років. Можливість термінового оформлення візи (протягом трьох діб) отримають особи, що проживають на значній відстані від місця подачі клопотання (за умови сплати візового збору у подвійному розмірі).

Документ також передбачає, що українці, які мають дійсні біометричні службові паспорти, можуть відвідувати країни-члени ЄС без віз.
18 апреля 2013, 17:07





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт