» Отдых » Новости туризма

Великодні та фольклорні фестивалі пройдуть у Львові

    всего 84291 отеля

Великодні та фольклорні фестивалі пройдуть у Львові

Відразу кілька незвичайних свят пройде у Львові в травні. З 10 по 12 травня в місті можна буде познайомитися з традиційною батярською культурою: вивчити пісні і розмовну мову, скуштувати частування і взяти участь у традиційних забавах.

Батярство - львівська субкультура, яка існувала з середини XIX до середини XX століття. Її назва сходить до угорського слова betyár, яке означає " розбійник ", " авантюрист ". Львівський батяр - це шибайголова, здатний на різні витівки і ризиковані жарти, саме тому свято повний самих незвичайних конкурсів і уявлень. А для тих, хто захоче стати " справжнім батяром ", в дні фестивалю діятиме Батярська канцелярія, яка після церемонії посвяти видасть іменне посвідчення.

У Музеї народної архітектури на початку травня всіх бажаючих навчать танцювати автентичні танці та розписувати " писанки " - великодні яйця. Тут же відбудеться хоровий фестиваль " Співоче поле ". У Музеї ідей протягом травня проводиться Фестиваль ремесел, де можна не тільки відвідати майстер-класи, а й придбати цікаві вироби народних промислів.

А День кельнера (офіціанта) - це унікальне свято, який придумали у Львові для того, щоб вшанувати представників цієї професії. З 2009 року він проводиться в одну з останніх субот травня. Це єдиний день у році, коли власники і керуючі ресторанів самі на час стають Кельнер, подаючи приклад знаменитого львівського гостинності.
13 апреля 2013, 14:30





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт