» Отдых » Новости туризма

У Мексиканській затоці терпить аварію круїзний лайнер Carnival Triumph з 4200 людьми на борту

    всего 84291 отеля

У Мексиканській затоці терпить аварію круїзний лайнер Carnival Triumph з 4200 людьми на борту

Океанський лайнер Carnival Triumph з понад 4000 осіб на борту третю добу дрейфує в Мексиканській затоці через поломки двигунів. Як повідомляє агентство Associated Press, в неділю на лайнері сталася пожежа, в результаті чого і сталася поломка.

Вогонь, що виник у машинному відділенні, була загашена автоматичною системою пожежогасіння. В результаті інциденту ніхто з знаходилися на борту 3143 пасажирів і 1086 членів екіпажу не постраждав. Однак через відмову двигунів управління судном було втрачено, і воно сильно відхилилося від курсу.

У понеділок, 11 лютого, лайнер, який з четверга здійснював п'ятиденний круїз біля берегів США, дрейфував в Мексиканській затоці приблизно в 240 кілометрах від узбережжя півострова Юкатан. На допомогу Carnival Triumph були направлені два буксири, які повинні були доставити терпить лихо судно в порт Прогресо в Мексиці, звідки пасажири літаками відлетіли б назад до США.

Однак від цього плану довелося відмовитися, так як за час підготовки рятувальної операції лайнер віднесло течією ще на 90 миль на північ. У підсумку було вирішено буксирувати лайнер в порт Мобайл в штаті Алабама. Як передає ABC News, передбачається, що на це піде три дні.

В даний час в районі лиха дме сильний вітер зі швидкістю 25 вузлів, через що судно злегка накренилося, але безпеки пасажирів ніщо не загрожує, повідомляли в компанії-операторі лайнера.

Після пожежі судно забезпечується електроенергією від аварійного генератора, проте його потужності обмежені, через що на судні не працює водопровід і кондиціонери. Через це деякі пасажири були змушені провести ніч з неділі на понеділок на палубі, так як в каютах було дуже задушливо. Одна з пасажирок розповіла по телефону чоловікові, що в неділю їм довелося використовувати відра, щоб справити потребу, так як туалети частково не працювали.

Також на судні відчувається брак продуктів харчування і води. Для поповнення запасів до дрейфу лайнеру було направлено два інших судна тієї ж компанії - Carnival Elation і Carnival Legend, які доставили додатковий провіант у неділю та понеділок відповідно.

Компанія Carnival Cruise Lines вже заявила, що відшкодує всім пасажирам кошти, витрачені на невдалий подорож, а також надати ваучер на інший круїз. Що стосується самого Triumph Carnival, то його найближчі два рейси, заплановані на наступному тижні, були скасовані, відзначає Reuters.
12 февраля 2013, 09:58





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт