» Отдых » Новости туризма

Словаччина почала видавати українцям шенгенські мультивізи

    всего 84291 отеля

Словаччина почала видавати українцям шенгенські мультивізи

Словаччина з січня почала видавати не одноразові, а довгострокові шенгенські візи, в результаті - кількість віз, виданих диппредставництвами Словаччини в Києві та Ужгороді, різко зросла, передає mukachevo. net. Протягом січня словацькі дипломати видали українцям 6000 віз, це майже вдвічі більше, ніж у грудні. Словаччина істотно розширила кількість категорій громадян, які можуть претендувати на мультивізу, включивши в перелік бізнес-поїздки і туризм.

Згідно з правилами, якщо людина ще жодного разу не був у країні, де діє Шенгенська угода, він отримає візу на термін від шести місяців до двох років. Якщо ж він уже мав шенген, то може розраховувати на мультивізу строком від двох до п'яти років.

" Якщо у людини вже була віза, і він її використовувала в рамках закону, тобто якщо у нього була туристична віза, і він дійсно був там, де заявляв, і вчасно повернувся - то можемо йому дати візу на 5 років ", - пояснила генконсул Словаччини в Ужгороді Янка Буріанова.

Словацькі дипломати переконують, що їм також вигідно таке спрощення: за місяць дії нових правил, туроператори і власники готелів Словаччини вже відчули приплив українських туристів.
03 февраля 2013, 12:06





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт