» Отдых » Новости туризма

Винний туризм для гурманів: огляд п'яти нетипових напрямків

    всего 84291 отеля

Винний туризм для гурманів: огляд п'яти нетипових напрямків

Куди податися з метою дегустації вина, якщо у Франції ви вже бували.

Принципова відмінність вин з не розкручених регіонів - вони менш формальні, ніж ті, які виробляють у відомих виноробних місцевостях, відзначає Forbes. ua. Наприклад, у Франції є сувора класифікація, звід правил, яким слідують виробники. Кожне вино описано до найдрібніших подробиць - географічне положення виноградників, сорт ягід і так далі. В результаті вина там виходять відмінні, але без сюрпризів - знавці завжди уявляють, чого від них очікувати.

Винороби, не обтяжені такими умовностями, схожі на поетів - вони творять, експериментують, імпровізують буквально на ходу. Продукція виходить відповідна. Нижче - п'ять нетривіальних європейських винних напрямків. Мандрівникам вони гарантують нові смакові відчуття і ніякого похмілля.

У Німеччині є кілька областей, цікавих з точки зору винного туризму. Наприклад, район Рейнхессен. У ньому вирощують сорти винограду, традиційні, скоріше, для французької Бургундії - Піно-нуар і ПинооГри. Але через специфіку - більш вільного поводження з класичними рецептами - ці вина виходять з менш традиційним, але дуже цікавим смаком.

Винне туристичний напрям Німеччини № 1 - область Мозель. Там роблять Рислінг. Німеччина - батьківщина цього вина, але за правильним Рислінг варто вирушати не в німецькі супермаркети, а в маленькі домашні виноробні господарства Мозеля. У цій місцевості ідеальні кліматичні умови для визрівання цього сорту винограду. Грунти - сланцеві. Зрея, ягоди вбирають сланець, що надає Мозельською Рислінг той самий пізнаваний бензольного запах. Словом, ніякі австралійські або американські, так і заводські німецькі Рислінг з вином з Мозеля не зрівняються.

За вином на Кіпр потрібно летіти в першій декаді вересня: в Лімасол, на кіпрський винний фестиваль. На нього, в центральний парк міста, з'їжджаються всі винороби країни.

Пробувати в першу чергу варто два сорти вина: біле " Ксінестері " і червоне Маратефтіко - вина з малопоширених сортів винограду.

Найвідоміше вино Італії - К'янті. Роблять його в регіоні Тоскана. Відповідно, цей район - популярне винне туристичний напрям країни. Але за більш цікавим італійським вином варто їхати в містечко Сан-Джіміньяно. Головна особливість його виноробних господарств - вони не обтяжені вимогами виноробної асоціації Італії, вважаються кимось на кшталт вольних художників і творять на основі сорту " Каберне " цікаві й несподівані за смаковими поєднаннями вина.

Винний туристичний флагман Португалії - " Віньу Верде " (Зелене вино. - Forbes). На шкалі вин воно через особливості виробництва знаходиться між білими і ігристими винами. У Португалії вважається чимось на зразок альтернативи пиву.

За справжнім вином в Португалію потрібно їхати на острів Мадейра. В ідеалі - в останню декаду вересня - початку жовтня, коли на острові проходить масштабний винний фестиваль. Там можна спробувати головну винну пам'ятка - міцне вино " Мадера ", батьківщина якого - мальовничий португальський острів.

За грузинським вином прийнято їздити в Алазанськую долину. Але не всі доїжджають в місто під назвою Сигнахи, який розташований прямо перед спуском у долину, на висоті півтори тисячі метрів. Там виробляють " Сапераві " - класичне, в загальному, для Грузії вино. Але завдяки особливому технологічному процесу виходить воно не зовсім традиційним. Закочують вино не в бочки, а у великі глиняні глечики - квеврі. Після чого глечики заривають у землю.
31 января 2013, 16:52





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт