» Отдых » Новости туризма

Виросли черги за візами до консульств

    всего 84291 отеля

Виросли черги за візами до консульств

Наближається високий сезон зимових канікул, що щорічно призводить до зростання черг в консульствах. Правда, рік від року все більше дипмісій відкриває візові центри, що, зробивши візу дорожче (у цьому випадку додатково до консульського стягується сервісний збір), все ж дозволяє порівняно швидко подати і отримати документи. А ось ті консульства, які не мають візових центрів, перед Новим роком працюють на межі. Нинішній рекордсмен - дипмісія Португалії: прийом заявок в даний час просто припинений.

Як і раніше чотири тижні доведеться чекати співбесіди для подачі документів на візу в Угорщину. Та ж ситуація - з німецькою візою в Москві і ряді інших міст. Більше того: в Санкт-Петербурзі консульство обрало період з 10 по 14 грудня для зміни програмного забезпечення. Візовий відділ у ці дні буде закритий, а черга, і без того займає кілька тижнів, відповідно збільшиться.

Консульство Польщі в Москві пропонує записатися на... 31 січня, що означало б відмову від поїздки на новорічні канікули. Разом з тим подавати документи на дану візу можна в безлічі її візових центрів, так що у туристів ще є шанс.

Виросла черга і в дипмісію Австрії: як і у випадку з Німеччиною, тільки для того щоб подати документи, претендентам доведеться чекати до початку грудня. Але й Австрія має візові центри, що дозволяє організувати поїздку в строк.

Тим не менш туристам рекомендується не затягувати подачу візових заявок до останнього: навіть у разі їх оперативного прийому, самі консульства можуть не встигнути обробити документи в строк, як це вже зараз відбувається в Петербурзі у відношенні претендентів іспанської візи. До Нового року залишилося менше двох місяців, і саме зараз - саме час займатися оформленням віз.
07 ноября 2012, 15:02





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт