» Отдых » Новости туризма

Україна і ЄС розширили угоду про спрощення візового режиму

    всего 84291 отеля

Україна і ЄС розширили угоду про спрощення візового режиму

Україна і Європейський Союз підписали угоду, що розширює перелік осіб, які можуть скористатися спрощеною системою отримання віз в країни ЄС.

Додаток до вже чинної угоди про спрощення візового режиму підписали в Брюсселі європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле і міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Як передає з Брюсселя, під дію доповненого угоди потраплять не тільки журналісти, які цим правом вже користуються, але і технічні працівники засобів масової інформації - оператори, звукорежисери.

Угода також стосується оформлення багаторазових віз на один рік для українців, які є родичами громадян ЄС, водіями міжнародних перевезень, особами, які супроводжують хворих на лікування.

Крім того, вводиться чотири нових категорії осіб, на яких поширюватиметься спрощена візова процедура: діячі громадських організацій, учасники конференцій, симпозіумів, семінарів, виставок наукового і культурного характеру, члени релігійних організацій, а також учасники програм транскордонного співробітництва в рамках проектів співпраці з Євросоюзом.

У новому документі також врегульовано термін дії віз: замість слів "до п'яти років" і "до одного року" з'явилися формулювання "на п'ять років" і "на один рік", що дозволить уникнути довільного тлумачення відповідних норм консульськими установами.

Угода передбачає, що для власників біометричних службових паспортів встановлять безвізовий режим. Однак український парламент досі не ухвалив відповідний закон.

Доповнення до угоди про спрощення візового режиму ще повинні ратифікувати Європейський парламент і Верховна Рада України, тільки тоді вона набуде чинності.

Доцільність укладення угоди з Україною викликала дискусії в Євросоюзі.
23 июля 2012, 20:26





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт