Фестиваль тунця проходить в Іспанії
З давніх пір початок травневої міграції червоного, або сінеперого, тунця з північної Атлантики в Середземне море знаменує гарячу пору для андалуських рибалок. Протягом останніх 16 років лов цієї риби стала також туристичним брендом регіону: зокрема, в провінції Гранада проводиться святкування, присвячене гастрономічному " маршрут тунця " ( Ruta del Atun de Almadraba ).
Урочистості проходять у різних містах. Наприклад, в Коніль - де- ла-Фронтера ( Conil de la Frontera ) вони триватимуть до 10 червня. Під час фестивалю 30 ресторанів і барів подають вишукані страви з тунця. Примітно, що умовою участі в " маршрутах тунця " для закладів є можливість запропонувати відвідувачам 300 страв з червоного тунця, що вважається делікатесом.
Варто відзначити, що кулінарні традиції є однією з головних визначних пам'яток Андалусії. Щорічно в регіон приїжджають близько 650 тисяч туристів, які хочуть познайомитися з кухнею півдня Іспанії, пише BuenaEspana.