» Отдых » Новости туризма

На калінінградському курортному взморье з'явилася піраміда з бурштину

    всего 84291 отеля

На калінінградському курортному взморье з'явилася піраміда з бурштину

У селищі Бурштиновий, лежачому на березі Балтійського моря, зведена піраміда з бурштину висотою більше трьох метрів. Творцем незвичайного монумента став розташований тут же Калінінградський бурштиновий комбінат - єдине в Росії підприємство з промислової видобутку та переробці цього цінного мінералу.

Піраміду площею 25 квадратних метрів встановили поряд з оглядовим майданчиком кар'єру з видобутку бурштину. Саме з цього майданчика починаються всі екскурсії для туристів, які приїжджають в селище, повідомляє ІТАР-ТАРС. Кожен бажаючий може зайти всередину споруди, помилуватися "золотим" свіченням і різноманітністю відтінків мінералу.

У Калінінградській області зосереджено понад 90% розвіданих світових запасів бурштину. Щорічна його видобуток становить більше 300 тонн. Три роки тому Бурштиновий оголосив про масштабні плани з розвитку туризму. До 2016 року турпотік сюди повинен вирости в три рази з щорічних на той момент 42 тисяч чоловік. Зараз на узбережжі активно будуються готелі і розробляються нові туристичні маршрути, сюди ж буде прокладена одна з гілок автобану "Приморське кільце".
22 декабря 1999, 10:29





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт