» Отдых » Новости туризма

Дорожнеча відпочинку в Петербурзі не відлякує туристів

    всего 84291 отеля

Дорожнеча відпочинку в Петербурзі не відлякує туристів

Санкт-Петербург за перші вісім місяців прийняв на 12% більше туристів, ніж у той же період роком раніше. При цьому майже половина з них, 45%, приїхали з-за кордону.

За даними міського комітету з інвестицій та стратегічним проектам, іноземний гість за час поїздки в середньому залишає в Петербурзі $ 1,2-1,3 тис. , вітчизняні туристи - у два рази менше. Основну статтю витрати складають житло і транспорт.

Зростанню турпотоку в Петербурзі сприяв розвиток інфраструктури, зокрема - доступності для круїзних суден. Свою роль зіграла і можливість безвізового в'їзду на поромі на термін до 72 годин. Завдяки цьому через портовий термінал "Морський фасад" у Північну столицю з початку 2011 року прибули близько 550 тис. туристів.

У комітеті зазначають, що ціни на готелі в Петербурзі значно вище, ніж у Європі, що робить місто неконкурентоспроможним за цим показником. Чиновники вважають, що це пов'язано з низькою конкуренцією в галузі в Петербурзі, забуваючи при цьому, що у петербурзьких готелів є і ще одна дивна стаття поборів з туристів: плата за реєстрацію, незважаючи на те, що з 2011 року мито за це скасована.

Міська адміністрація вважає, що при збільшенні числа готелів ціни на розміщення впадуть. Разом з тим, в Петербурзі вже зараз - сотні готелів самих різних категорій. Але в "низький" сезон всі вони не можуть похвалитися заповнюваністю, а "високий" сезон в Петербурзі занадто короткий.

Замість того, щоб створювати чергові нові готелі, приречені стояти порожніми в "низький" сезон, міської адміністрації коштувало б допомогти отельерам безкоштовно реєструвати своїх постояльців. Адже ні в Москві, ні в більшості інших міст Росії, з 2011 року туристів не змушують платити за свою реєстрацію.
22 сентября 2011, 13:23





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт