» Отдых » Новости туризма

Флорентійську пам'ятка добудують за Мікеланджело

    всего 84291 отеля

Флорентійську пам'ятка добудують за Мікеланджело

Влада Флоренції планують завершити проект фасаду базиліки Сан-Лоренцо (San Lorenzo), розпочатий 500 років тому Мікеланджело Буонаротті. Ця церква стоїть не облицьованої з XVI століття.

Над створенням базиліки Сан-Лоренцо працювали кращі майстри свого часу: сакристії (ризницею) займався архітектор Філіппо Брунеллескі, бронзові кафедри і ліпнину робив скульптор Донателло, монументальні гробниці Лоренцо Медічі, його сина, внука та брата виконані Мікеланджело. Він же повинен був займатися і фасадом за своїм проектом. Однак, встиг Мікеланджело зробити лише небагато. З тих пір церква стоїть посеред площі Сан-Лоренцо (Piazza Di San Lorenzo) з фасадом з пісковика, без облицювання.

Зараз флорентійські влада вирішила навести в цьому районі порядок - розчистити вулиці, прибрати зайві торгові лотки і прикрасити церкви, повідомляє РІА "Новости". Планується, що остаточне рішення про завершення обробки базиліки буде прийнято на міському референдумі. Вартість робіт оцінюється в 2,5 мільйона євро, які повинні надати приватні спонсори. Мер Флоренції намір суворо дотримуватися проекту, створеного Мікеланджело в 1515 році. Він зазначив, що в місті вже є два зведених пост-фактум фасаду: флорентійський кафедральний собор отримав неоготичний мармурове облицьовування в 1887 році, а базиліка Санта-Кроче (Santa Croce) з гробницями Мікеланджело і Данте - в 1863 році.
02 августа 2011, 17:41





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт