» Отдых » Новости туризма

МЗС: Перший в'їзд в Шенген повинен здійснюватися в країну отримання візи

    всего 84291 отеля

МЗС: Перший в'їзд в Шенген повинен здійснюватися в країну отримання візи

Громадяни України повинні здійснювати перший в'їзд у шенгенську зону в ту країну, яка видала візу, нагадує МЗС.

Про так званому правилом першої шенгенського в'їзду сьогодні, 2 серпня, нагадав прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

Останнім часом відбуваються випадки, коли у громадян України виникають проблеми при перетині кордону з Угорщиною по шенгенській візі, яку оформило польське консульство.

"З цією метою 28 липня був запрошений генконсул Угорщини в Україні", - повідомив він.

За його словами, ця ситуація обговорювалася під час зустрічі, і угорська сторона висловила готовність вживати всіх заходів реагування на кожну скаргу українських громадян з цього приводу.

МЗС України рекомендує при виникненні будь-яких проблем при перетині українсько-угорського кордону, вказувати у своїх скаргах дату, пункт пропуску, на якому виникла проблема, а також дані прикордонного офіцера, що прискорить питання розгляду скарг у МЗС.

"У той же час, для попередження можливих непорозумінь на кордонах, ми нагадуємо нашим громадянам про існування в країнах шенгенської угоди так званого правила першого шенгенського в'їзду, згідно з яким перший в'їзд в шенгенську зону повинен бути здійснений в ту країну, яка його оформила ", - підкреслив Дикусаров.
02 августа 2011, 16:46





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт