» Отдых » Новости туризма

У Єгипті знайдено унікальні стародавні поховання

    всего 84291 отеля

У Єгипті знайдено унікальні стародавні поховання

При розкопках в районі оазису Фаюм, розташованого в Лівійській пустелі, в 100 кілометрах від Каїра, єгипетські археологи виявили 57 стародавніх поховань, в більшості з яких перебували мумії, упаковані в дерев'яні саркофаги.

Мумії загорнуті в полотно, прикрашене фрагментами тексту з єгипетської Книги мертвих, а також покрите зображеннями єгипетських богів. Єгиптяни вірили, що це полегшить покійному перехід в інший світ. Аналогічними зображеннями поцятковані і стіни гробниць, повідомляє РІА "Новости".

Найстаріші поховання датуються приблизно 2750 роком до нашої ери, повідомили в Головному управлінні зі старожитностей Єгипту. 12 могил відносяться до періоду правління XVIII династії, що царювала в Єгипті в другому тисячолітті до нашої ери. У 31 гробниці, датованих 2030-1840 роками до нашої ери, археологи знайшли папіруси з малюнками, зображеннями богів і т. п.

Як раніше заявляв глава єгипетської Вищої ради у справах старовини Захі Хавас, коментуючи нещодавні важливі археологічні відкриття в передмісті єгипетської столиці, лише близько третини від загального обсягу спадщини Стародавнього Єгипту виявлено до теперішнього часу археологами. Більшість пам'ятників ученим ще належить знайти.
26 мая 2010, 11:43





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт