» Отдых » Новости туризма

Президент Євросоюзу: Якщо не вдасться зберегти єврозону, крах спіткає і весь ЄС

    всего 84291 отеля

Президент Євросоюзу: Якщо не вдасться зберегти єврозону, крах спіткає і весь ЄС

Європейський союз перебуває у "кризі виживання" через боргові проблеми європейських держав, заявив сьогодні, 16 листопада, президент ЄС Херман ван Ромпей.

Напередодні зустрічі з європейськими міністрами в Брюсселі він, як передає Бі-бі-сі, зазначив, що, якщо єдиній європейській валюті прийде кінець, аналогічне майбутнє чекає і весь Європейський союз.

"Нам необхідно працювати разом з тим, щоб вижити, оскільки якщо не вдасться зберегти єврозону, крах спіткає і Євросоюз", сказав президент ЄС.

Однак, Ван Ромпей все ж висловив упевненість в тому, що поточні складнощі можна подолати.

Нагадаємо, що в останні дні увага світового співтовариства знову виявилося прикута до низки найбільш проблемних представників зони євро - Португалії, Греції та Ірландії. Багато політиків і експертів побоюються, що Лісабон і Дублін звернуться по допомогу для вирішення своїх фінансових проблем.

Тим не менше, напередодні ввечері прем'єр-міністр Ірландії Брайан Коуен в черговий раз спробував заспокоїти світове співтовариство, заявив, що країні не потрібна допомога для вирішення власних фінансових труднощів, всупереч зрослим побоюванням експертів.

Варто відзначити, що сьогодні європейські ЗМІ опублікували інтерв'ю з прем'єр-міністром Греції Георгіосом Папандреу, в якому глава уряду запевнив, що влада країни не розглядають питання про неповернення свого боргу в 298 млрд євро, оскільки можливий дефолт став би катастрофою як для Афін, так і для всієї Європи.

Слова прем'єра стосувалися останніх повідомлень про те, що Греція може почекати з виплатами за своїми борговими зобов'язаннями. У той же час Папандреу оцінив ті "жертви", які принесли громадяни його країни для стабілізації фінансового становища країни.

Нагадаємо, що Греція ледве уникла національного банкрутства навесні цього року, коли Євросоюз і Міжнародний валютний фонд погодилися надати Афінам екстрену кредитну лінію на 110 млрд євро. Напередодні стало відомо, що дефіцит грецького бюджету в 2009р. становив 15,4% від ВВП, а не 13,6%, як повідомлялося раніше.

При такому жалюгідному стані державних фінансів Греція навряд чи змогла б врятуватися без підтримки європейських партнерів. Не простий виявляється і проблема Ірландії, чий бюджетний дефіцит у 2009р. дорівнював 14,4% ВВП, а в цьому році через рекапіталізацію національного банківського сектора зріс до шокуючих 32% ВВП. Минулого тижня ринкова прибутковість ірландських 10-річних держоблігацій підскочила до рекордних 9%, і інвестори побоюються, що Ірландія повторить "грецький сценарій".

Нагадаємо, експерти прогнозують, що долар подорожчає на 5%, а євро може припинити своє існування.
16 ноября 2010, 16:51





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт