» Отдых » Новости туризма

DW: Інвестори розчарувалися відсутністю обіцяних Януковичем реформ

    всего 84291 отеля

DW: Інвестори розчарувалися відсутністю обіцяних Януковичем реформ

Україна - остання у рейтингу ділового клімату країн Центральної і Східної Європи. Інвестори хочуть розширювати бізнес в Україні, але стурбовані відсутністю обіцяних реформ, передає Deutsche Welle.

У чатсності, щоквартальний індекс ділового клімату країн Центральної і Східної Європи агентства Thomson Reuters та Австрійського контрольного банку базується на опитуванні представників чотирьохсот міжнародних компаній зі штаб-квартирою в Австрії, які діють на східноєвропейських ринках.

Варто відзначити, що загальний діловий клімат оцінюється за чотирма ключовими категоріями: кон'юнктура, очікування розвитку бізнесу, діловий клімат, інвестиції.

Згідно з результатами дослідження, найкращі очікування щодо розвитку ринку в Польщі та Росії. Відповідно, саме у цих країнах більшість інвесторів планує найближчим часом розширювати свою діяльність.

У той же час, позитивну динаміку ділового клімату, тією чи іншою мірою, за підсумками третього кварталу демонструють усі країни регіону - від Чехії і Угорщини до Румунії. Єдиний виняток - Україна, констатує Deutsche Welle.

Дослідження показало, що, як і в інших країнах регіону, після різкого погіршення ділового клімату у розпал кризи, протягом 2009 року в Україні спостерігалося поступове поліпшення ситуації. У другому кварталі цього року в Україні було зафіксовано особливо відчутне покращення настроїв інвесторів.

Однак уже в третьому кварталі показники за всіма критеріями значно впали, констатують експерти.

Керівниця інформаційного департаменту Австрійського контрольного банку Анжель Айкгофф пояснила цю тенденцію так: "очевидно, інвестори стурбовані. Коли в Україні змінилася влада, вони раділи стабілізації політичної ситуації і мали високі очікування".

"Але обіцяні реформи мають нарешті втілюватися. Йдеться про полегшення податкового тягаря і про боротьбу з корупцією. Інвестори хочуть нарешті відчути правову захищеність. Янукович втілити у дії той кредит довіри, який він отримав", - вважає Айкгофф.

При цьому представниця Австрійського контрольного банку критикує брак прозорості у прийнятті урядових рішень в Україні. На даний момент мова йде насамперед про Податковий кодекс, говорить вона.

У той же час, при деякому скепсисі в очікуваннях реформ і несприятливий діловий клімат, більшість інвесторів планують розширювати свою діяльність в Україні - за показником планів експансії Україна у рейтингу ділового клімату перебуває на третьому місці - слідом за Польщею та Росією.

Як повідомлялося, згідно глобальному рейтингу легкості ведення бізнесу Україна опинилася на рівні Сирії та Гамбії, зайнявши 145 місце з 183 країн.
10 ноября 2010, 18:52





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт