» Отдых » Новости туризма

Зарубіжні туристи не поспішають до Росії

    всего 84291 отеля

Зарубіжні туристи не поспішають до Росії

За попередніми підсумками поточного року, число росіян, що відправляються за кордон, зросла на 44%. При цьому в'їзд до Росії іноземних туристів збільшився лише на 1,5%. Такі дані навів у понеділок глава Мінспорттурізма Віталій Мутко на виїзному засіданні Комісії Ради Федерації у справах молоді та туризму.

Міністерство не вважає колосальну різницю між цими цифрами чимось незвичайним або неправильним. Замість того щоб просувати полегшення візових правил для іноземців чи відкривати двері європейським бюджетним авіакомпаніям, туристичні влади Росії пояснюють відсутність помітного зростання інтересу до нашої країни "недосконалістю підрахунків".

"Ми вважаємо туристами тільки тих іноземців, які зареєструвалися в готелях або при перетині російського кордону назвали своєю метою туризм. У всьому світі в'їзними туристами вважаються всі ті, хто приїхав в країну", - заявив Віталій Мутко.

До теперішнього часу Мінспорттурізма нарахувало 17000000 іноземних громадян, які відвідали з початку року нашу країну. З них лише 4,5 мільйона вказали метою поїздки туризм, повідомляє Інтерфакс. Для порівняння: тільки Берлін щорічно відвідують близько 8 мільйонів чоловік.

Доходи від туризму в 2010 році можуть скласти до 3% ВВП: це вдвічі менше середньосвітового показника, який становить приблизно 6,7% ВВП.

Варто додати, що в наступному році Росії слід очікувати ще менше зарубіжних туристів. Нещодавно були посилені візові вимоги для німецьких туристів. Такі ж заходи Росія пообіцяла Канаді у відповідь на її нову форму візової анкети. Крім того, зараз МЗС обговорює скасування практики видачі іноземцям на кордоні короткострокових віз (такі візи видавалися на кількох російських КПП з лютого 2002 року).

Все це робиться як "відповідь" Європі, яка відмовила Росії в безвізовому режимі, проте чиновники забувають, що звикли до бюрократії росіян візова практика не зупиняє, і вони все частіше вирушають за кордон. Тоді як мандрівники із західних країн, перед якими відкритий весь світ, швидше віддадуть перевагу напрямку, куди досить лише купити авіаквиток.

Оформляти дорогу російську візу, чекаючи по ній рішення протягом декількох тижнів і надаючи для цього безліч паперів, вирішиться лише великий шанувальник Росії. Тому, плануючи "покарати Європу", російські власті замість цього позбавили свою туристичну галузь можливості розвитку сфери в'їзного туризму.
10 ноября 2010, 14:01





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт