» Отдых » Новости туризма

У Європі стабілізувалися ціни на молоко

    всего 84291 отеля

У Європі стабілізувалися ціни на молоко

Порівняльні дані за закупівельними цінами на молоко 15 найбільших переробників в Північній і Центральній Європі (Німеччина, Франція, Бельгія, Нідерланди, Фінляндія, Ірландія) свідчать про те, що середня закупівельна ціна на молоко в Європі у вересні нинішнього року зросла на 1% порівняно з серпнем, а в порівнянні з вереснем 2009 року ціна підвищилася на 22,9%.

За даними Нідерландського об'єднання фермерів (LTO), яке проводило порівняльний аналіз разом з Європейським об'єднанням молочних фермерів, середня закупівельна ціна на молоко (жир - 4,2%, білок - 3,4%) у вересні 2010 року підвищилася до 33,05 євро/100 л (+ 1%) в порівнянні з ціною за минулий місяць.

У свою чергу, в порівнянні з ціною у вересні 2009 року молоко подорожчало на 6,16 євро на 100 л. (+22,9%).

Між тим, незважаючи на стабілізацію закупівельних цін на молоко, деякі великі молочники заявляють про підвищення цін впродовж наступних місяців.

Так, згідно з прогнозами Мінсільгоспу США (USDA), виробництво молока в світі в поточному маркетинговому році може відчутно скоротитися внаслідок подорожчання кормів. В цілому, USDA прогнозує незначне зниження закупівельних цін порівняно з високим рівнем у вересні або жовтні року.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав 11 найбільших гравців ринку молочної продукції забезпечити в листопаді цього року поетапне зниження оптово-відпускних цін на молоко, сметану, вершкове масло і твердий сир.
08 ноября 2010, 10:27





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт