» Отдых » Новости туризма

У Москві видається все більше закордонних паспортів

    всего 84291 отеля

У Москві видається все більше закордонних паспортів

З січня по вересень 2010 року в Москві видано на 100 тисяч більше закордонних паспортів, ніж в той же період роком раніше. Всього за цей час москвичі отримали 707 283 закордонні паспорти, близько 263 тисяч з яких - старого зразка, і майже 417 000 - нового, з електронним носієм.

За весь 2008 рік, який вважається найбільш успішним в плані виїзду росіян за кордон, москвичі оформили трохи більше 805 000 паспортів обох типів.

Все популярнішими біометричні паспорти. Якщо за весь 2008 рік москвичам було видано майже 367 тисяч таких паспортів, то вже за 2009 рік - 469,2 тисячі. За підсумками 2010 року ця цифра перевищить півмільйона.

Нагадаємо, з березня 2008 року громадяни РФ можуть оформляти закордонні паспорти з електронним носієм інформації терміном дії 10 років. Одночасно продовжується і видача звичайних закордонних паспортів терміном дії 5 років.

Процедура оформлення біометричного паспорта неможлива без спеціального обладнання, але поки не всі відділення УФМС в Москві розташовують однаково ефективним комплексом реєстрації персональних даних претендента. Тому в деяких відділеннях на подачу документів йде не більше 5 хвилин, а в інших - до півгодини, що, відповідно, призводить до черг.

Крім того, незважаючи на загальне для всіх відділень УФМС розклад, представлене на офіційному сайті відомства, багато з них працюють за власним графіком, відзначає Інтерфакс. Практично неможливо також додзвонитися за телефоном гарячої лінії УФМС. Але і це не заважає зростанню попиту на закордонні паспорти, що свідчить: громадяни Росії все частіше вибирають інші країни для проведення своєї відпустки.
08 ноября 2010, 09:06





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт