» Отдых » Новости туризма

Європарламент може знову відкласти ухвалення резолюції щодо України

    всего 84291 отеля

Європарламент може знову відкласти ухвалення резолюції щодо України

Європарламент планує знову відкласти прийняття резолюції про ситуацію в Україні. Джерела Коммерсант-Україна зазначають, що причиною, через яку відкладається прийняття резолюції, є бажання перенести її обговорення на період після саміту Україна - ЄС.

Як пише газета, ще вчора в офіційному порядку денному на сайті ЄП повідомлялося, що голосування з українського питання відбудеться 11 листопада. До цього планувалося підготувати оновлену редакцію резолюції, проте в заявлені терміни документ не буде прийнятий.

"95%, що на наступному тижні декларації не буде. 5% я залишаю, бо політика - річ непередбачувана", - заявила Сіірі Овіір (Естонія), віце-голова делегації ЄП зі співпраці з Україною.

Глава делегації ЄП Павло Коваль, який очолював місію Європарламенту на виборах, підтвердив цю інформацію і пояснив, що ситуація змінилася з технічних причин. Коваль тільки сьогодні залишає Україну, а звіт місії президент Європарламенту отримає тільки в понеділок.

"Для внесення пропозицій щодо резолюції залишається занадто мало часу. Тому політичні групи ЄП вирішили відкласти ухвалення документа до наступної сесії, яка відбудеться в Страсбурзі 22-24 листопада", - заявив євродепутат.

Тим часом Овіір в бесіді з виданням-Україна повідомила, що існують не тільки процедурні, але й політичні причини такого рішення: "22 листопада відбудеться саміт Україна-ЄС, після якого може виникнути необхідність прийняти нову резолюцію по Україні. Але не можемо ж ми це робити кожну (пленарний - ред. ) тиждень! Краще пізніше затвердити більш повний і продуманий документ. "

Джерела газети стверджують, що головною причиною, через яку відкладається прийняття резолюції, є бажання перенести її обговорення на період після саміту. Раніше передбачалося, що висновки, прийняті Європарламентом, вплинуть на підсумки саміту, тому що ЄС зобов'язаний брати до уваги позицію ЄП при формуванні зовнішньої політики. Однак цього разу євродепутати добровільно відмовилися від такого інструменту впливу.

Ініціаторами цього рішення, за інформацією видання, є дві групи депутатів - співпрацюють з фракцією соціал-демократів, а також представники країн Східної Європи незалежно від фракційної приналежності. Їх мета - не допустити провалу саміту через критику ЄП на адресу української влади.

"Звичайно, можна вже зараз заявити, що вибори були недемократичними, і зажадати політичної реакції ЄС. Це дуже зручний механізм для тих, хто не хоче зближуватися з Україною. Повірте, деякі тільки і чекають можливості зачепитися за цей привід, щоб зупинити або уповільнити процес євроінтеграції країни ", - розповів один зі співрозмовників.
05 ноября 2010, 09:33





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт