» Отдых » Новости туризма

Музичний фестиваль Північне сяйво - привід відвідати норвезький Тромсе

    всего 84291 отеля

Музичний фестиваль Північне сяйво - привід відвідати норвезький Тромсе

У середині зими в городе Тромсё (Tromsø), арктичної столиці Норвегії, щорічно проводиться фестиваль "Північне сяйво" (Nordlysfestivalen, Northern Lights Festival). У програмі 2011 року - близько 60 концертів і різних заходів. При цьому багато хто з них можна відвідати безкоштовно.

У фестивалі, який намічений на період з 28 січня по 5 лютого, візьмуть участь приблизно 450 виконавців, половина з яких представляють північну Норвегію. Основний акцент традиційно робиться на класику, проте прозвучить і сучасна музика. Крім того, ряд програм поєднує в собі різні музичні напрями, повідомляє туристичний офіс країни.

Тромсе - адміністративний центр фюльке (губернії) Тромс на півночі країни, восьмий за кількістю жителів місто Норвегії. Тромсе розташований на невеликому острові, майже на 400 кілометрів на північ від полярного круга. Тут знаходяться самі північні в світі університет, ботанічний сад, пивоварний завод, футбольний клуб і планетарій.

Зима - найкращий час, щоб помилуватися північним сяйвом, а Тромсе - одне з місць, де воно практично гарантоване. Саме тому це явище, як "візитна картка" міста, і лягло в назву музичного фестивалю.
04 ноября 2010, 21:03





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт