» Отдых » Новости туризма

Кошмар в повітрі: у А-380 розвалився двигун, пасажири відбулися легким переляком

    всего 84291 отеля

Кошмар в повітрі: у А-380 розвалився двигун, пасажири відбулися легким переляком

Державний австралійський авіаперевізник «Qantas» загнав у ангари всю флотилію суден А-380. До простою, кінець якого поки не видно, власника змусило ПП в четвер, коли прямо в небі в одного з «Ейрбас» відвалився шматок обшивки одного з двигунів.

Зі слів представників авіакомпанії, двопалубні лайнери, на сьогоднішній день не мають аналогів у світі за своїми габаритами, будуть «сидіти на землі» до повного завершення розслідування інциденту, що стався в повітрі в четвер. На питання журналіста про те, як довго триватиме «карантин», глава компанії Елен Джойс (Alan Joyce) відповів лаконічно: «Рівно стільки, скільки буде потрібно. Ми не заспокоїмося, поки не дізнаємося істинної причини цього технічного казусу ». Джойс також пояснив, що всього через шість хвилин після того, як пілоти підняли лайнер зі злітної смуги сінгапурського аеропорту «Чанджі», у лайнера з 433 пасажирами і 26 членами екіпажу на борту заглох один з чотирьох двигунів. У результаті літак, який взяв курс на австралійський Сідней, змушений був повернутися туди, звідки вилетів, але вже без фрагмента обтічника (іншими словами, обшивки), відвали від одного з двигунів, коли лайнер знаходився над островом Батам (західна Індонезія).

«Не можу точно сказати, що сталося з цими шматками, чому вони відвалилися від двигуна і звалилися на землю», - міркував Джойс. «Пошук причин аварії триває».

За місцевим каналам індонезійського телебачення пройшов сюжет, на якому видно уламки з розпізнавальними знаками червоного і білого кольорів. Картинки «A380», зроблені після того як Ербас здійснив посадку в Сінгапурі, однозначно свідчать, що лайнер повернувся з обірваним капотом заднього двигуна.

За словами представника служби безпеки однієї з проектно-конструкторських фірм в Батам Тріфуаді, він почув потужний вибух, а потім побачив дим, який валив з двигуна на пролітають у нього над головою літаку. «Не пройшло й пари секунд, як шматки літака впали на землю», - розповів очевидець. Рейс «QF32» благополучно приземлився в Сінгапурі, ніхто з пасажирів і членів екіпажу не постраждав. Як розповів Ульф Вошбуш (Ulf Waschbusch), для якого це подорож в Австралію було першим у житті, екіпаж постійно тримав пасажирів у курсі поточних подій. «Ми всі зберігали достатню спокій», - згадував він у бесіді з кореспондентом CNN. «Але жижки у всіх тихо тряслися».

За словами самого авіаперевізника, він пропрацює нештатну ситуацію разом з виробником Ейрбас, а також з компанією «Ролс-ройс», яка здійснює постачання двигунів на А380, з метою встановлення джерела і причини неполадок.
04 ноября 2010, 20:35





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт