» Отдых » Новости туризма

Російські туристи застрягли на Кіпрі через страйк «Eurocypria Airline»

    всего 84291 отеля

Російські туристи застрягли на Кіпрі через страйк «Eurocypria Airline»

Туристи з Росії стали жертвою страйку, яку почав персонал авіакомпанії «Eurocypria airline». Зокрема, скасовано рейс на 21-20 за маршрутом Пафос-Москва. Разом з росіянами (їх більшість) в кіпрських аеропортах тепер коротають час туристи з Німеччини і Норвегії. Всього на валізах сидить кілька тисяч туристів. Приводом до страйку послужили наміри уряду здійснити поглинання компанії авіаперевізником «Cyprus Airways», що, як побоюються в «Eurocypria airline», ризикує обернутися для її співробітників втратою робочих місць. З тих пір як вчора ввечері стало відомо про те, що 13 листопада авіаперевізник припиняє свій бізнес в зв'язку з закриттям, льотний і технічний склад почав безстроковий страйк.

Крім самих «повстанців» (а це 320 штатних співробітників), в результаті краху одряхлілого авіаперевізника в підвішеному стані опиняться понад 13. 000 німецьких туристів, що вже купили турпутівки на Кіпр, з перельотом на цій авіакомпанії.

Спочатку планувалося, що протестна акція розпочнеться сьогодні о 18-00, проте представник льотного складу повідомив учора ввечері в інтерв'ю телерадіомовної компанії «CyBC» про скасування рейсу на 21-20 з Пафосу в Москву, пояснивши це тим, що екіпаж був не готовий до виконання польоту в умовах психологічного стресу.

Швидше за все, не відбудуться також сьогоднішні вильоти з Кіпру в Німеччину (ранок) і в Тель-Авів (вечір). Страйк, звичайно, може продовжуватися до безкінечності, проте до настання 13 листопада персонал повинен встигнути офіційно пред'явити свої претензії, після чого компанія припинить своє існування в колишньому вигляді.

Події стали розгортатися абсолютно несподіваним чином після того, як стало відомо, що належить державі «Eurocypria», по електронній пошті повідомила в понеділок своїх німецьких партнерів по туристичному бізнесу про припинення всіх запланованих рейсів. У листі були відсутні які б то не було пояснення, пропозиції, спрямовані до дозволу колапсу, або хоча б вибачення, що призвело лідерів туристичного ринку, а серед них і відому «Thomas Cook» в крані замішання.

Відбулася вчора в атмосфері мороку і песимізму прес-конференція не залишила ні в кого сумнівів в тому, що своєю заявою «Eurocypria» посіяла панічні настрої практично серед усіх туроператорів і турагентів, які працюють в Німеччині. Попутно вона змусила «зачесати» Кіпрську асоціацію хотельеров (PASYXE), Кіпрську туристичну організацію (СТО) і Кіпрську асоціацію турагентств (АСТА), які тепер судорожно намагаються знайти вихід зі сформованої ситуації. Голова правління АСТА Віктор Мантовані (Victor Mantovani), для якого поведінка «Eurocypria» стало цілковитою несподіванкою, зокрема, сказав: «Ми абсолютно не зацікавлені в тому, щоб ставити спиці в колеса авіакомпанії і змушувати її терпіти позбавлення. Єдина наша мета полягає в тому, щоб донести до відома «Eurocypria» власну стурбованість тим, як держава ставиться до туристичної галузі. Ми вважаємо неприпустимою ситуацію, в якій державна корпорація настільки зневажливо ставиться до своїх зобов'язань, узятих перед іноземними партнерами по туристичному бізнесу. Важливо, щоб «нагорі» зрозуміли, що з цим конфліктом інтересом необхідно покінчити в найближчі кілька днів. В іншому випадку в довгостроковій перспективі він позначиться на кіпрському туризмі самим кошмарним чином ».

Як розповів Мантовані, в даний час залишається неясною доля 13. 000 туристів, що встигли забронювати авіаквитки. Правда, АСТА робила ставку на те, що літаки в будь-якому випадку не підуть порожняком, оскільки їх повинні були заповнити «зайві» 28 тисяч німецьких туристів. З іншого боку, за словами Мантовані, постраждає не тільки німецька, але також і російський і норвезький сегменти ринку.

«Люди з тривогою стежать за долею 320 співробітників« Eurocypia », які сьогодні стоять на порозі безробіття. Але якщо ця чехарда в найближчі дні не прийде до логічного дозволу, свої робочі місця втратить ще більше народу. Закриється, як мінімум, сім-вісім готелів », - пообіцяв Мантовані.

З тих пір, як кілька місяців тому уряд оголосив про намір оздоровити бізнес «Eurocypria» шляхом поглинання її більш сильною «Cyprus Airways», доля авіаперевізника продовжує перебувати в підвішеному стані. А у вівторок телеканал «Sigma TV» повідомив, що компанію чекає процедура банкрутства. Почни події розвиватися за цим сценарієм, співробітників «Eurocypria» чекає передбачене в таких випадках законом банальне звільнення без всякого зарахування в штат «Cyprus Airways». Більш того, банкрутство повністю анулює боргові та інші зобов'язання компанії перед кредиторами. Якщо ж банкрутство - один суцільний розмову, державі доведеться виплатити авіаперевізнику додаткові 25 мільйонів євро, які підуть на покриття лізингових зобов'язань перед компаніями, у яких «Eurocypria» орендує свій повітряний транспорт.
04 ноября 2010, 20:01





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт